Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Oprichter christelijke instelling vast voor misbruik

  PopeyeKamper
  PopeyeKamper

  Oprichter christelijke instelling vast voor misbruik Teamli10

  Registratiedatum : 23-07-13
  Reputatie : 270
  Aantal berichten : 116
  Punten : 5073

  Oprichter christelijke instelling vast voor misbruik Empty Oprichter christelijke instelling vast voor misbruik

  Bericht van PopeyeKamper za 01 aug 2015, 15:28

  Oprichter christelijke instelling vast voor misbruik Media_xll_3198920
  Aaldert van E., oprichter van en cliëntbegeleider in zorginstelling Jedidja in Meerkerk, is gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik. Vorig jaar al deden twee cliëntes aangifte tegen de Hoogbloklander. Het OM sluit meer slachtoffers niet uit.

  Van E. werd dinsdag al gearresteerd, meldde de politie gisteren. Die dag werd hij ontboden op het politiebureau en verhoord door zedenrechercheurs. Daarna werd hij ingerekend op verdenking van het seksueel misbruiken van twee vrouwen die zorg van hem kregen in Hoeve Jedidja, de christelijke zorginstelling die hij oprichtte en waar hij ook begeleiding gaf.

  Gisteren werd de 74-jarige Hoogbloklander voorgeleid aan de rechter-commissaris en kreeg hij te horen dat hij nog twee weken in bewaring blijft.

  In de evangelische leefgemeenschap Jedidja, voluit stichting Hoeve Jedidja, verblijven mensen met psychiatrische problemen. Ze worden daar niet zozeer behandeld, maar 'begeleid.'

  Aangifte
  Afgelopen najaar deden de twee vrouwelijke cliënten aangifte tegen van E., die hen zou hebben betast tijdens hun verblijf daar. Dat Van E. nu pas is aangehouden, ligt volgens het OM in het feit dat het onderzoek lange tijd in beslag nam: ,,Er is veel onderzoek gedaan na de aangiftes, en dat onderzoek is nog in volle gang'', zegt Babeth Knol van het Openbaar Ministerie.

  Of van E. meer slachtoffers heeft gemaakt dan alleen deze twee vrouwen, is nog niet bekend, maar het OM onderzoekt dat en sluit niets uit. ,,En het kan zijn dat meer slachtoffers zich nu gaan melden.''

  Handtastelijkheden
  Van E. werd al meerdere keren aangeklaagd. In de jaren '80 richtte hij de evangelische gemeenschap Nehemia in Zwijndrecht op. Daar werd hij ook beticht van handtastelijkheden. In de jaren '90 begon hij therapeutisch centrum de Neshoeve in Ridderkerk. Na aangifte van zes cliënten werd hij bij gebrek aan bewijs vrijgesproken. Hij werd wel ontslagen.

  Vorig jaar verscheen over Jedidja een kritisch rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Eveneens werd toen bekend dat Van E. ook verdacht wordt van fraude.

  Bron: AD.nl


   Het is nu zo 23 jun 2024, 23:49