Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

 • Blogs
 • Mededelingen
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.

  Oprichter christelijke instelling vast voor misbruik Popeye10


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Oprichter christelijke instelling vast voor misbruik

PopeyeKamper
PopeyeKamper
Team
Team

Registratiedatum : 23-07-13
Reputatie : 270
Aantal berichten : 116
Punten : 4353

Oprichter christelijke instelling vast voor misbruik Empty Oprichter christelijke instelling vast voor misbruik

Bericht van PopeyeKamper za 01 aug 2015, 15:28

Oprichter christelijke instelling vast voor misbruik Media_xll_3198920
Aaldert van E., oprichter van en cliëntbegeleider in zorginstelling Jedidja in Meerkerk, is gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik. Vorig jaar al deden twee cliëntes aangifte tegen de Hoogbloklander. Het OM sluit meer slachtoffers niet uit.

Van E. werd dinsdag al gearresteerd, meldde de politie gisteren. Die dag werd hij ontboden op het politiebureau en verhoord door zedenrechercheurs. Daarna werd hij ingerekend op verdenking van het seksueel misbruiken van twee vrouwen die zorg van hem kregen in Hoeve Jedidja, de christelijke zorginstelling die hij oprichtte en waar hij ook begeleiding gaf.

Gisteren werd de 74-jarige Hoogbloklander voorgeleid aan de rechter-commissaris en kreeg hij te horen dat hij nog twee weken in bewaring blijft.

In de evangelische leefgemeenschap Jedidja, voluit stichting Hoeve Jedidja, verblijven mensen met psychiatrische problemen. Ze worden daar niet zozeer behandeld, maar 'begeleid.'

Aangifte
Afgelopen najaar deden de twee vrouwelijke cliënten aangifte tegen van E., die hen zou hebben betast tijdens hun verblijf daar. Dat Van E. nu pas is aangehouden, ligt volgens het OM in het feit dat het onderzoek lange tijd in beslag nam: ,,Er is veel onderzoek gedaan na de aangiftes, en dat onderzoek is nog in volle gang'', zegt Babeth Knol van het Openbaar Ministerie.

Of van E. meer slachtoffers heeft gemaakt dan alleen deze twee vrouwen, is nog niet bekend, maar het OM onderzoekt dat en sluit niets uit. ,,En het kan zijn dat meer slachtoffers zich nu gaan melden.''

Handtastelijkheden
Van E. werd al meerdere keren aangeklaagd. In de jaren '80 richtte hij de evangelische gemeenschap Nehemia in Zwijndrecht op. Daar werd hij ook beticht van handtastelijkheden. In de jaren '90 begon hij therapeutisch centrum de Neshoeve in Ridderkerk. Na aangifte van zes cliënten werd hij bij gebrek aan bewijs vrijgesproken. Hij werd wel ontslagen.

Vorig jaar verscheen over Jedidja een kritisch rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Eveneens werd toen bekend dat Van E. ook verdacht wordt van fraude.

Bron: AD.nlOprichter christelijke instelling vast voor misbruik Onders11
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels |
| Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan Contact op met Admin |

  Het is nu ma 04 jul 2022, 02:20