Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim

  Admin
  Admin

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21806

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Empty Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim

  Bericht van Admin di 04 aug 2015, 20:35

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim 0907bin_schadefonds
  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim. Ze durven niet, of willen niet. En de uitkeringen zijn ook nogal laag. Door redacteur Andreas Kouwenhoven 9 juli 2015

  „Vreselijke zaken”, zegt Monique de Groot. „Het zijn stuk voor stuk vreselijke zaken die ons worden voorgelegd.” Ze heeft het over het misbruik van kinderen in tehuizen. Monique de Groot is de nieuwe directeur van het Schadefonds Geweldsmisdrijven, de overheidsorganisatie die geld uitkeert aan geweldsslachtoffers.

  Sinds 2013 kunnen ook slachtoffers van seksueel misbruik gebruikmaken van deze regeling. Dat werd mogelijk kort nadat het rapport van de commissie-Samson was verschenen, waaruit bleek dat kinderen in jeugdzorginstellingen en pleeggezinnen op grote schaal zijn misbruikt. Nederland reageerde geschokt. Jeugdzorg moest excuses aanbieden, net als het kabinet, en dat beloofde dat al deze misbruikslachtoffers hun schade gecompenseerd zouden krijgen.

  Nu zijn we precies twee jaar verder. Wat is ervan terechtgekomen?

  Oprakelen

  Het aantal aanvragen voor schadeloosstelling wegens seksueel misbruik blijft fors achter bij de verwachtingen, blijkt uit cijfers van het Schadefonds die deze krant opvroeg. Vijfhonderd slachtoffers hebben tot nog toe een schadevergoeding ingediend, terwijl het fonds op minstens achthonderd aanvragen had gerekend.

  Directeur Monique de Groot denkt dat het lagere aantal aanvragen twee redenen heeft. Het Schadefonds zou niet bekend genoeg zijn bij slachtoffers, dat is de eerste. Daarnaast kan het zijn dat slachtoffers niet allemaal zitten te wachten op een schadevergoeding.

  De Groot: „Mensen die het misbruik na jaren eindelijk een plekje hebben gegeven, hebben vaak geen behoefte om alles weer op te rakelen.”

  Eenzelfde verklaring heeft Rieke Samson, voorzitter van de commissie die het rapport schreef over misbruik in de jeugdzorg. Zij ontving voor haar onderzoek negenhonderd meldingen van slachtoffers. „Ik had toen al bij velen de indruk dat zij helemaal geen zin hadden in een financiële regeling. Slachtoffers zeiden: geld maakt toch niet goed wat mij is aangedaan.”

  Misbruik

  Slachtoffers die wél financiële genoegdoening willen, ontvingen tot dusver bijna 4 miljoen euro van het fonds, verdeeld over 276 gevallen. Afgewezen werden 67 claims – een vergoeding wordt pas uitgekeerd wanneer het fonds het „aannemelijk” vindt dat het misbruik heeft plaatsgevonden.

  Dat is nog niet zo eenvoudig vast te stellen, vertelt De Groot. Het verhaal van het slachtoffer moet ondersteund worden met op z’n minst een béétje bewijs. Dat kan bijvoorbeeld een dagboek zijn dat het slachtoffer ten tijde van het misbruik bijhield. Of een verklaring van een groepsgenoot, gegevens uit het medisch dossier of een aangifte bij de politie. De Groot: „Alles waaruit blijkt dat het verhaal bij wijze van spreken niet gisteren is bedacht.”

  Hoeveel bewijs voldoende is, hangt af van de regeling waarvoor het slachtoffer kiest. Neemt deze genoegen met een kleine som geld (gemiddeld 10.000 euro), dan hoeft weinig te worden bewezen. Houdt het slachtoffer een persoon of instelling verantwoordelijk voor het misbruik, dan krijgt hij of zij een hogere schadevergoeding (gemiddeld 40.000 euro), maar moet er ook meer bewijs worden overgelegd. Zo krijgt de beschuldigde partij ook de gelegenheid haar verhaal te doen.

  Deze zaken kunnen lang duren. Er gaan gemiddeld elf maanden overheen voordat het fonds beslist over aanvragen waarbij een tegenpartij verantwoordelijk wordt gesteld. Dat duurt te lang, vindt voormalig commissie-voorzitter Samson. Volgens haar kunnen zaken binnen een half jaar worden afgehandeld.

  Ook slachtoffers hekelen het langdurige proces. Nu ben ik weer een nummer, zeggen zij soms tegen medewerkers van het fonds.

  Beschuldigingen

  Ja, zegt De Groot, sommige zaken duren lang. „Maar dat kan ook niet anders.” Het kan maanden duren voordat een tehuis reageert op de beschuldigingen. En soms bestáát het tehuis niet eens meer. „In zulke gevallen moeten we nagaan wie nu verantwoordelijk is voor een instelling die bijvoorbeeld in 1950 bestond. Dat kan best ingewikkeld zijn.”

  Instellingen geven in bijna alle zaken toe dat het misbruik heeft plaatsgevonden, zegt De Groot. In één geval geloofde de instelling het verhaal van het slachtoffer niet.

  Wat de zaken ook gecompliceerd maakt, is dat de soms zwaar getraumatiseerde slachtoffers niet gemakkelijk verklaringen afleggen over het misbruik. De Groot: „Zij schamen zich vaak voor wat er is gebeurd en vinden het daardoor moeilijk om concreet te worden in hun beschrijvingen. Ook gebeurt het dat ze niet alle seksuele handelingen durven opnoemen, terwijl dit wel invloed heeft op de hoogte van de financiële tegemoetkoming.”

  Pleistertje op de wond

  Advocaten hebben kritiek op de bedragen die worden uitgekeerd – die zouden te laag zijn. „Het Schadefonds heeft niets te maken met een volwaardige financiële schadevergoeding”, zegt letselschadeadvocaat Bert Oude Middendorp, die meerdere cliënten hielp bij het indienen van een claim. „Voor de meesten is het een pleistertje op de wond.”

  Volgens Oude Middendorp zijn de bedragen relatief laag omdat er weinig bewijs is. „Zo gaat het bij de overheid altijd: je krijgt wel wat, maar het is allemaal erg karig.”

  Letselschadeadvocaat Marcel Camps noemt het Schadefonds „niets meer dan een doekje voor het bloeden”.

  Doet het Schadefonds genoeg voor misbruikslachtoffers?

  Het ligt er maar net aan hoe je het bekijkt, zegt Monique de Groot. „Tienduizend euro voor een slachtoffer is een behoorlijk bedrag. Daarmee erken je het onrecht dat hen is aangedaan. Maar die tienduizend euro is natuurlijk niets als je bedenkt wat die slachtoffers hadden kunnen doen als ze níét waren misbruikt. Wat voor carrière ze hadden kunnen maken, wat voor aangenamer leven ze hadden gehad. Dat kan het Schadefonds niet verhelpen. Het draagt een steentje bij, meer niet. Wij proberen een beetje goed te maken wat nooit had mogen gebeuren.”

  Zij schamen zich vaak voor wat er is gebeurd en vinden het daardoor moeilijk om concreet te worden.

  Monique de Groot Schadefonds Geweldsmisdrijven.

  Zaak duurt jaar.

  500 slachtoffers dienden de afgelopen twee jaar een aanvraag in bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

  4 miljoen euro werd er uitgekeerd aan de mensen die om een financiële genoegdoening hadden gevraagd.

  276 gevallen kwamen daarvoor in aanmerking, 67 gevallen werden afgewezen.

  14.000 euro kregen de 276 slachtoffers gemiddeld uitgekeerd. Wie een duidelijk hogere vergoeding wil, moet met veel bewijs komen.

  11 maanden gaan er gemiddeld voorbij voordat het Schadefonds beslist over aanvragen.

  BRON: Dit artikel is verschenen in het NRC Handelsblad van donderdag 9 juli op pagina 10 & 11  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Trijntje
  Trijntje

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Ervari10

  Registratiedatum : 05-08-13
  Reputatie : 1652
  Aantal berichten : 711
  Punten : 6533

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Empty Re: Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim

  Bericht van Trijntje vr 07 aug 2015, 11:39

  Tja, ik ben 1 van de mensen die de gemiddelde wachttijd behoorlijk opschroeven. Mijn aanvraag ligt er nu zeker 22 maanden en nog steeds geen beslissing.

  Je vraagt je toch af; als er zo'n 800 aanvragen verwacht werden en dat aantal dus ook berekend is qua capaciteit, er maar 500 zijn, dan zou het toch allemaal wel iets sneller kunnen?

  Trijntje  - Trijntje -

  Admin
  Admin

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21806

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Empty Re: Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim

  Bericht van Admin vr 07 aug 2015, 13:04

  Ja Trijntje, wij vinden het schandalig, ook met hun uitspraken over de slachtoffers:

  De Groot: „Mensen die het misbruik na jaren eindelijk een plekje hebben gegeven, hebben vaak geen behoefte om alles weer op te rakelen.”

  Eenzelfde verklaring heeft Rieke Samson, voorzitter van de commissie die het rapport schreef over misbruik in de jeugdzorg. Zij ontving voor haar onderzoek negenhonderd meldingen van slachtoffers. „Ik had toen al bij velen de indruk dat zij helemaal geen zin hadden in een financiële regeling. Slachtoffers zeiden: geld maakt toch niet goed wat mij is aangedaan.”

  zijn wij het helemaal niet eens, ze hebben er veel te weinig persoonlijk gesproken om dit zo stellig te beweren !!! :evil:  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Trijntje
  Trijntje

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Ervari10

  Registratiedatum : 05-08-13
  Reputatie : 1652
  Aantal berichten : 711
  Punten : 6533

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Empty Re: Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim

  Bericht van Trijntje zo 09 aug 2015, 12:09

  Het ligt er maar net aan hoe je het bekijkt, zegt Monique de Groot. „Tienduizend euro voor een slachtoffer is een behoorlijk bedrag. Daarmee erken je het onrecht dat hen is aangedaan. Maar die tienduizend euro is natuurlijk niets als je bedenkt wat die slachtoffers hadden kunnen doen als ze níét waren misbruikt. Wat voor carrière ze hadden kunnen maken, wat voor aangenamer leven ze hadden gehad. Dat kan het Schadefonds niet verhelpen. Het draagt een steentje bij, meer niet. Wij proberen een beetje goed te maken wat nooit had mogen gebeuren.” 

  10.000 euro is een behoorlijk bedrag? Daarmee erken je het onrecht dat hen is aangedaan?
  Wij proberen een beetje goed te maken wat nooit had mogen gebeuren?

  Tja daar zet ik mijn vraagtekens bij.
  Ben ik blij met geld? Ach, het helpt een beetje, het geeft een beetje meer ruimte, maar wat ik vele malen liever had was: Dat er ergens langs die 60 jarige levenslijn van mij HULP was geweest. 

  Wat heb ik tegen die regelingen? Ze zijn veel te juridisch! En dan wordt er van de juridische kant van de instanties uitgegaan en niet van de kant van het slachtoffer.
  Hoe juridisch correct is mijn leven? Hoe juridisch correct hebben die instanties naar mij toe gehandeld?

  Verder leveren ze (soms/vaak?)een pleistertje op een veel te grote wond. Het pleistertje verdwijnt in de wond en gaat verder etteren.

  Er wordt veel te veel bewijs van onze kant verwacht, maar wie was er nu werkelijk verantwoordelijk? Natuurlijk begrijp ik best dat er wel iets van bewijs moet zijn, maar soms.........
  wordt de zaak behoorlijk omgedraaid en wordt er over het bewijs heen gelezen. Goed, dan flip ik.

  Wat is voor mij het belangrijkste?
  Dat is dat alle instanties die verantwoordelijk waren dat ook erkennen. Erkennen dat zij fouten hebben gemaakt en de consequenties aanvaarden. Dat houd voor mij in dat ook de Raad voor de Kinderbescherming dat doet. Zij waren de eerste die de mist in gingen de rest volgden.
  oorzaak en gevolg. Maar als er voorbij gegaan wordt aan de oorzaak, heeft de rest dan zin?
  Dus ik wacht in spanning op de beslissing/het advies van het SGM. Dan weet ik of en zo ja welke stappen ik verder kan/moet gaan zetten.

  Ik heb heel erg het gevoel dat ik niet alleen naakt maar ook nog eens binnenste buiten gekeerd voor de jury moest verschijnen.
  En nu is het afwachten wat het zwaarst weegt, de regeltjes waar ik wel aan voldoe of de regeltjes waar ik niet aan voldoe. Zoals bv het tehuis / jeugdzorg moest weten van het misbruik en niet adequaat hebben gereageerd. Hoe zit het er dan mee dat zij mij EERST monddood hebben gemaakt en dan zeggen: had je het maar moeten vertellen?
  Of dat er na mijn 13de geen wettelijke stukken meer zijn omdat de OTS opgeheven werd? De OTS werd opgeheven omdat ik vanaf dat moment volledig onder verantwoordelijkheid van de overheid viel tot de dag dat ik meerderjarig werd. Er hoefde dus niet meer ieder jaar een nieuwe OTS afgegeven te worden. Ben ik daar verantwoordelijk voor?

  Ik was (en ben?) een afgekeurde speelbal van de overheidsinstanties. Met de regelingen heeft de overheid zich ingedekt en de slachtoffers of het welzijn van de slachtoffers komt NIET op de eerste plaats. Dat vind ik, op zijn zachts gezegd, jammer. Uiteindelijk vind ik dat mijn welzijn best wel een keertje op de eerste plaats mag zijn.

  Maar omdat ik de hoop niet helemaal opgeef: misschien krijg ik aan het eind van deze maand positief bericht?

  Trijntje  - Trijntje -

  Admin
  Admin

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21806

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Empty Re: Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim

  Bericht van Admin zo 09 aug 2015, 16:30

  Wij helpen het je hopen Trijntje Duim omhoog  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Trijntje
  Trijntje

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Ervari10

  Registratiedatum : 05-08-13
  Reputatie : 1652
  Aantal berichten : 711
  Punten : 6533

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Empty Re: Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim

  Bericht van Trijntje di 11 aug 2015, 13:13

  Ja, ik mag nog hoop hebben, maar hoe is het met die 67 mensen (het zijn géén gevallen) van wie de aanvraag afgewezen is?

  En hoe is het met die mensen die het gevoel hebben een veel te laag bedrag toegekend te hebben gekregen?

  Hoe is het met die mensen die géén aanvraag hebben ingediend omdat zij het hele proces niet meer aankunnen?

  Trijntje  - Trijntje -

  TonnyKamper
  TonnyKamper

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Webmas10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 728
  Aantal berichten : 585
  Punten : 10833

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Empty Re: Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim

  Bericht van TonnyKamper di 11 aug 2015, 14:09

  Trijntje schreef:Ja, ik mag nog hoop hebben, maar hoe is het met die 67 mensen (het zijn géén gevallen) van wie de aanvraag afgewezen is?

  En hoe is het met die mensen die het gevoel hebben een veel te laag bedrag toegekend te hebben gekregen?

  Hoe is het met die mensen die géén aanvraag hebben ingediend omdat zij het hele proces niet meer aankunnen?

  Trijntje

  Ik kan niet anders dan dit geheel onderschrijven Trijntje, ook wij vragen ons dit af  Question  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Trijntje
  Trijntje

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Ervari10

  Registratiedatum : 05-08-13
  Reputatie : 1652
  Aantal berichten : 711
  Punten : 6533

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Empty Re: Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim

  Bericht van Trijntje vr 21 aug 2015, 17:47

  Vandaag ben ik gebeld door het SGM en om maar heel kort te zijn: afgewezen!  - Trijntje -

  TonnyKamper
  TonnyKamper

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Webmas10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 728
  Aantal berichten : 585
  Punten : 10833

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Empty Re: Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim

  Bericht van TonnyKamper vr 21 aug 2015, 18:07

  Jemig Trijntje... wat een enorme teleurstelling, ik weet even niet wat ik hierop moet zeggen  Verdrietig Verdrietig Verdrietig  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Trijntje
  Trijntje

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Ervari10

  Registratiedatum : 05-08-13
  Reputatie : 1652
  Aantal berichten : 711
  Punten : 6533

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Empty Re: Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim

  Bericht van Trijntje zo 23 aug 2015, 11:31

  Natuurlijk is het teleurstellend en het heeft me ook wel een slechte nacht bezorgd. Woede en verdriet.
  Het komt in eerste instantie toch best wel hard aan.
  Aan de andere kant: Verandert het iets aan mijn situatie? Nee dus.

  Het is mij ook nooit om het misbruik op zich gegaan. Voor mij is het een logisch gevolg van.
  Het gaat me juist om de oorzaak.
  Ik ben uit een liefdevol gezin gehaald, in een gruwelijke situatie terecht gekomen en iedereen haalde zijn schouders op: Het was allemaal volgens de wet (in hun ogen). Verder ben ik (onder dreiging) gewoon aan mijn lot overgelaten. Niemand is verantwoordelijk(????). En dat steekt.
  Volgens meneer Endeman kan ik nog wel een beroep doen op de tijdelijke regeling, want daar heb ik minder "bewijs" nodig. (?!) Ach misschien doe ik het nog wel, maar het zal echt geen "genoegdoening" zijn of ook maar iets in de buurt van genoegdoening. Maar misschien kan ik daar dan een advocaat van betalen? 
  In mijn jeugd is fout op fout gestapeld door alle betrokken instantie. Ik wil dan ook dat zij dit collectief erkennen en de verantwoording nemen.

  Voor nu wacht ik de brief met de officiele afwijzing af. dan weet ik iets meer. Wacht even af of er van Jeugdzorg/ tehuis nog een reaktie komt. Of zij, zoals ze zelf gezegd hebben, met de RvdK om de tafel zijn gaan zitten en of daar nog iets uitkomt.

  En dan zien we wel weer verder.  - Trijntje -

  TonnyKamper
  TonnyKamper

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Webmas10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 728
  Aantal berichten : 585
  Punten : 10833

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Empty Re: Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim

  Bericht van TonnyKamper zo 23 aug 2015, 13:08

  Natuurlijk moet je de tijdelijke regeling ingaan Trijntje, al was het inderdaad alleen maar omdat je dan je advocaat kosten kunt betalen.. of het je nu om het geld te doen was of niet maakt niets uit, je hebt er gewoon recht op !!  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Trijntje
  Trijntje

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Ervari10

  Registratiedatum : 05-08-13
  Reputatie : 1652
  Aantal berichten : 711
  Punten : 6533

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Empty Re: Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim

  Bericht van Trijntje zo 23 aug 2015, 16:47

  De tijdelijke regeling is er speciaal voor slachtoffers........
  die geen aanspraak kunnen/willen maken op het Statuut...
  Bijvoorbeeld omdat zij niemand aan kunnen of willen spreken op de geleden schade.

  Dat zegt al genoeg. Ik kan en wil juist wel iemand aanspreken. Jeugdzorg en de instelling staan daar ook niet negatief tegenover.
  Maar wat het SGM doet is de zaken uit elkaar trekken. Incest valt niet onder de regelingen. Mijn opa en broer vallen dus al af. De groepsgenoten heb ik inderdaad weinig bewijs van. Alleen gemeld bij de commissie Samson. Ik ben nog steeds niet van plan om de namen prijs te geven en deze jongens nu mannen op te sporen. De andere jongens/mannen zijn buiten de muren van het tehuis geweest. Ik kan niet bewijzen dat ik in een pleeggezin gezeten heb, dus de buurman/huisvriend valt ook af.  Dan heb je de "randvoorwaarden" dat het tehuis of de persoon die verantwoordelijk was voor plaatsing in het pleeggezin op de hoogte was en niet adequaat heeft ingegrepen. Daarna was ik te oud en heb ik dus niet gemeld. 

  Tja, dan blijft er weinig over. En op deze manier kan het SGM zelfs ook een aanvraag Tijdelijke regeling afwijzen.
  Het causaal verband tussen het seksueel misbruik en de geleden schade hoeft in beginsel niet te worden aangetoond. Het schadefonds beoordeelt op basis van de aannemelijkheid van de aard en omvang van het misbruik voor...enz.


  Waarschijnlijk acht het SGM de aard en de omvang van het misbruik niet aannemelijk, ondanks de bewijzen die ik wel heb.
  En het causale verband tussen alle falende instanties en het misbruik hoeft het SGM niet mee te beoordelen.(!!??) Want ook daarvan heb ik bewijzen doorgestuurd.
  Het was me Niet om het geld te doen(hoewel ik het niet per definitie afwijs), ik wil juist specifiek de erkenning van alle instanties dat zij gefaald hebben. En het niet zo kan zijn dat ik daar nog steeds de wrange vruchten van pluk.
  Dat smaakt erg bitter.
  Maar goed ik heb nog 4 maanden de tijd om te beslissen. En het scheelt: mijn hele dossier ligt er al.  - Trijntje -

  TonnyKamper
  TonnyKamper

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Webmas10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 728
  Aantal berichten : 585
  Punten : 10833

  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Empty Re: Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim

  Bericht van TonnyKamper zo 23 aug 2015, 17:28

  Ja, je dossier is al lang vol en op de plaats waar het moet zijn, daar hoef je dus niets meer aan te doen.. 4 maanden is toch nog een lange tijd om na te denken, wij wensen je alle kracht toe om dat te beslissen wat voor jou goed is !!!  Slachtoffers van seksueel misbruik melden zich mondjesmaat bij de overheid met een schadeclaim Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.


   Het is nu do 23 mei 2024, 04:36