Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  • Reageren

Oproep: Lotgenoten Observatiehuis Lijsterbes te Den Haag (1955)

wim13willard
wim13willard

Oproep: Lotgenoten Observatiehuis Lijsterbes te Den Haag (1955) Vip31110

Registratiedatum : 13-08-15
Reputatie : 2
Aantal berichten : 1
Punten : 3256

Oproep: Lotgenoten Observatiehuis Lijsterbes te Den Haag (1955) Empty Oproep: Lotgenoten Observatiehuis Lijsterbes te Den Haag (1955)

Bericht van wim13willard zo 16 aug 2015, 21:56

ik ben op zoek naar steunbewijs van jongens (nu ook rond de 70 en 80 jaar) die in 1955 in het Observatiehuis in Den Haag verbleven. 
( is nu Wijkcentrum de Lijsterbes ) Trefwoord: #Observatiehuis-DenHaag

Het observatiehuis in Den Haag was voor mijn gevoel als 8/9 jarig jongetje puur een tuchthuis, het regime dan.
Ik kwam uit een klein dorp uit het Gooi en leerde daar in 5 minuten met vork en mes eten, gewend zo als in het ouderlijk huis pakte ik met mijn handen een boterham, nou ik heb toen alle hoeken van de zaal gezien, zo werd je in elkaar geslagen.
Dezelfde zaal was gesplitst in een leef- en slaapzaal. Als we naar bed moesten leefde bij iedereen de angst wie die avond/nacht letterlijk en figuurlijk de "lul" was, door de zaalwachter of opziener.
Die angsten en wat er verder gebeurde heeft mijn hele leven (mis)gevormd.
Nu op 71 jarige leeftijd nog de angst om te gaan slapen en met licht.

Ik heb ook het verslag van Samson geprobeerd te lezen, maar ik geloof dat dit enkel gelezen zal worden om wetenschappelijk scripties te maken en er verder niks meer mee te doen. Wat me daarin wel pijn deed was de regelmatige opmerking dat jongens de namen van hun belagers niet wilden melden.

Die vraag werd mij ook gesteld door de secretaris, ik heb hem terug gemaild dat in dat gruwelhuis er geen namen genoemd werden. In Den Haag werd je door slaan geleerd om in het ABN mijnheer te zeggen: Mijnheer, mag ik dit.. Mijnheer, mag ik dat.., Mijnheer dank u wel... Van de secretaris heb ik nooit meer iets gehoord. Voor mijn gevoel heeft die man geen enkel idee gehad en nog heeft wat er in die jaren speelde.

Zo, dit even kwijt en dan nog dit:

Mocht U zich hierin herkennen of iemand kennen uit die tijd die daar ook heeft verbleven wilt U dan a.u.b. hieronder reageren ? Of als U niet publiekelijk wilt reageren kunt U ook hierop reageren per email en deze sturen naar nederlandheelt@gmail.com met als onderwerpregel: Observatiehuis Lijsterbes te Den Haag (1955) dan zorgen zij dat de email naar mij doorgestuurd wordt !!

Rest mij nog een laatste vraag, wilt U dit bericht a.u.b. massaal delen op uw social media netwerken zodat de kans dat het bericht lotgenoten bereikt vergroot wordt ?

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking en e.v.t. reacties.

M.vr.gr. Wim Willard, vanuit Drenthe

Admin
Admin

Oproep: Lotgenoten Observatiehuis Lijsterbes te Den Haag (1955) Oprich10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3492
Aantal berichten : 4324
Punten : 21767

Oproep: Lotgenoten Observatiehuis Lijsterbes te Den Haag (1955) Empty Re: Oproep: Lotgenoten Observatiehuis Lijsterbes te Den Haag (1955)

Bericht van Admin zo 16 aug 2015, 23:09

Dag meneer Willard, dank voor uw oproep..

Ik heb op internet 3 personen gevonden die daar ook gezeten hebben, ik geef U de pagina om te bezoeken hieronder door, die mensen staan daar met hun emailadres op dus kunt U misschien hen een email sturen en vragen of zij uw ervaringen delen.. als dat het geval is, dan kunt U hun verhalen gebruiken als steunbewijs.

Op de volgende pagina vindt U 3 personen die daar hebben verbleven:
http://members.quicknet.nl/t.beekhuys/Tehuizen/Zuid%20Holland%20Internaten.html

De link even kopiëren en dan in uw browser adresbar plakken en op "Enter" klikken !

Uw Stam en Voogdijkaart(en) moet u opvragen in het streekarchief van de plaats waar u bent geboren.  Ook verklaringen van uw huisarts of UWV artsen die daarin melding maken dat U kampte met problemen door uw misbruik zijn "harde" steunbewijzen !

Wij hopen U hiermee een beetje op weg te hebben geholpen.Oproep: Lotgenoten Observatiehuis Lijsterbes te Den Haag (1955) Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  • Reageren

Het is nu do 18 apr 2024, 06:04