Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Verdachte 21 jaar na misbruik jongen voor rechter

  PopeyeKamper
  PopeyeKamper

  Verdachte 21 jaar na misbruik jongen voor rechter Teamli10

  Registratiedatum : 23-07-13
  Reputatie : 270
  Aantal berichten : 116
  Punten : 5042

  Verdachte 21 jaar na misbruik jongen voor rechter Empty Verdachte 21 jaar na misbruik jongen voor rechter

  Bericht van PopeyeKamper di 18 aug 2015, 14:40

  Verdachte 21 jaar na misbruik jongen voor rechter Media_xll_3233483
  21 jaar nadat in Rotterdam een toen 10-jarige jongen seksueel zou zijn misbruikt, moet de verdachte zich voor de rechtbank verantwoorden. Dinsdag dient het proces tegen de nu 68-jarige man.

  Het misbruik zou hebben plaatsgevonden in de periode van juni 1994 tot en met september 1994. In welke relatie verdachte en slachtoffer destijds tot elkaar stonden, zal dinsdag tijdens de rechtszitting duidelijk worden. Hoewel het vermoedelijke zedenmisdrijf twee decennia geleden plaatsvond, is er geen sprake van verjaring.

  Verjaring
  Sinds 1 april 2013 kunnen ernstige zedenmisdrijven tegen kinderen, waar een straf van 8 jaar voor geldt, niet meer verjaren. Zo is er geen verjaringstermijn meer voor verkrachting, aanranding en voor gemeenschap met kinderen onder de 16 jaar.

  In het algemeen -bij volwassenen- verjaren zedenzaken op den duur wel, maar de termijn daarvoor verschilt. Is sprake van een misdrijf waar maximaal 3 jaar gevangenisstraf op staat, dan verjaart de zaak na 6 jaar. Bij aanranding, waar meer dan 3 jaar cel voor kan worden opgelegd, gebeurt dat na 12 jaar. In het geval van verkrachting, waar de verdachte kan worden veroordeeld tot 10 jaar, verjaart de zaak na 20 jaar.

  BRON: AD.nl  Verdachte 21 jaar na misbruik jongen voor rechter Onders11
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels |
  | Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan Contact op met Admin |


   Het is nu do 23 mei 2024, 04:43