Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Woensdag 7 oktober is de volgende Live Chat !! Bij voldoende animo kan dit weer wekelijks worden!
Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

 • Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk.

Slachtoffers seksueel misbruik weten Schadefonds heel moeizaam te vinden

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3368
Aantal berichten : 4019
Punten : 19646

Slachtoffers seksueel misbruik weten Schadefonds heel moeizaam te vinden Empty Slachtoffers seksueel misbruik weten Schadefonds heel moeizaam te vinden

Bericht van Admin op di 18 aug 2015, 17:40

Slachtoffers van seksueel misbruik weten de weg naar het Schadefonds Geweldsmisdrijven moeilijk te vinden.

Veel minder slachtoffers dan verwacht hebben zich de afgelopen twee jaar voor een vergoeding bij het Schadefonds gemeld.De aanmeld termijn, die op 31 december van dit jaar sluit, moet daarom worden verlengd. Daarvoor pleiten lotgenotenorganisaties en Slachtofferhulp bij de Tweede Kamer.

Ook het Schadefonds zelf wil dat de termijn wordt verlengd."Veel slachtoffers weten niet dat ze recht hebben op een schadevergoeding of hebben te weinig tijd gehad om hun verzoek voor te bereiden", zegt voorzitter Frans Spekreijse van SKIP, een stichting die namens de overheid slachtoffers van seksueel misbruik begeleidt.

"Wij willen de termijn met in ieder geval twee jaar verlengen." Ook Slachtofferhulp Nederland pleit hiervoor in Den Haag.De SP is voorstander van verlenging. "Slachtoffers moet recht worden gedaan. Als daar meer tijd voor nodig is, moeten we dat regelen", zegt SP-Kamerlid Nine Kooiman.

De commissie-Samson deed drie jaar geleden in opdracht van de overheid onderzoek naar slachtoffers van seksueel misbruik in pleeggezinnen en instellingen die onder verantwoordelijkheid van de overheid opereerden. Na oplevering van het rapport werd besloten dat slachtoffers bij het Schadefonds aanspraak kunnen maken op een vergoeding.

De overheid financiert het fonds en ziet het als een vorm van erkenning voor het leed dat slachtoffers is aangedaan. In twee jaar tijd hebben 607 mensen een verzoek ingediend, daarvan werden er 347 gehonoreerd. In totaal is een bedrag van 5.129.000 miljoen euro aan slachtoffers uitgekeerd. De Stentor 11-7-15

BRON: www.seksueelmisdrijf.nlSlachtoffers seksueel misbruik weten Schadefonds heel moeizaam te vinden Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.
 • Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk.

Het is nu vr 18 sep 2020, 15:02