Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Slachtoffers seksueel misbruik weten Schadefonds heel moeizaam te vinden

  Admin
  Admin

  Slachtoffers seksueel misbruik weten Schadefonds heel moeizaam te vinden Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21808

  Slachtoffers seksueel misbruik weten Schadefonds heel moeizaam te vinden Empty Slachtoffers seksueel misbruik weten Schadefonds heel moeizaam te vinden

  Bericht van Admin di 18 aug 2015, 17:40

  Slachtoffers van seksueel misbruik weten de weg naar het Schadefonds Geweldsmisdrijven moeilijk te vinden.

  Veel minder slachtoffers dan verwacht hebben zich de afgelopen twee jaar voor een vergoeding bij het Schadefonds gemeld.De aanmeld termijn, die op 31 december van dit jaar sluit, moet daarom worden verlengd. Daarvoor pleiten lotgenotenorganisaties en Slachtofferhulp bij de Tweede Kamer.

  Ook het Schadefonds zelf wil dat de termijn wordt verlengd."Veel slachtoffers weten niet dat ze recht hebben op een schadevergoeding of hebben te weinig tijd gehad om hun verzoek voor te bereiden", zegt voorzitter Frans Spekreijse van SKIP, een stichting die namens de overheid slachtoffers van seksueel misbruik begeleidt.

  "Wij willen de termijn met in ieder geval twee jaar verlengen." Ook Slachtofferhulp Nederland pleit hiervoor in Den Haag.De SP is voorstander van verlenging. "Slachtoffers moet recht worden gedaan. Als daar meer tijd voor nodig is, moeten we dat regelen", zegt SP-Kamerlid Nine Kooiman.

  De commissie-Samson deed drie jaar geleden in opdracht van de overheid onderzoek naar slachtoffers van seksueel misbruik in pleeggezinnen en instellingen die onder verantwoordelijkheid van de overheid opereerden. Na oplevering van het rapport werd besloten dat slachtoffers bij het Schadefonds aanspraak kunnen maken op een vergoeding.

  De overheid financiert het fonds en ziet het als een vorm van erkenning voor het leed dat slachtoffers is aangedaan. In twee jaar tijd hebben 607 mensen een verzoek ingediend, daarvan werden er 347 gehonoreerd. In totaal is een bedrag van 5.129.000 miljoen euro aan slachtoffers uitgekeerd. De Stentor 11-7-15

  BRON: www.seksueelmisdrijf.nl  Slachtoffers seksueel misbruik weten Schadefonds heel moeizaam te vinden Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.


   Het is nu za 25 mei 2024, 12:34