Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

 • Blogs
 • Mededelingen
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.

  38% van de daders van kindermisbruik is familie Popeye10


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

38% van de daders van kindermisbruik is familie

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3412
Aantal berichten : 4223
Punten : 20790

38% van de daders van kindermisbruik is familie Empty 38% van de daders van kindermisbruik is familie

Bericht van Admin vr 21 aug 2015, 13:29

Bij kindermisbruik is de dader veel vaker een familielid van het slachtoffer dan we denken. Uit nieuw onderzoek blijkt dat dat in 38 procent van de gevallen zo is. “We denken vaak dat het gevaar van buiten komt, maar het gevaar zit veel vaker dichterbij.”

Bijna een kwart van de daders is een ouder, broer of stiefbroer. In 13 procent van alle zaken gaat het om tweedelijns familie, zoals een opa of oom die een kind misbruikt. Dat blijkt uit onderzoek van de Nationaal Rapporteur Seksueel Geweld tegen Kinderen.

38% van de daders van kindermisbruik is familie SexualAbuse2-385x425

Dit is de eerste conclusie van een groot onderzoek dat de Nationaal Rapporteur Seksueel Geweld tegen Kinderen doet naar 700 vonnissen van misbruik in 2012 en 2013. Het complete onderzoek wordt begin 2016 gepresenteerd.

Volgens nationaal rapporteur Corinne Dettmeijer wordt vaak gedacht dat het gevaar van buitenaf komt. “Van de enge, onbekende man in de bosjes. Maar het gevaar komt juist vaak van heel dichtbij, soms zelfs van de allernaaste familie.”

Volgens de nationaal rapporteur moet er meer aandacht komen voor het signaleren van misbruik binnen de familiekring. Volgens de rapporteur doen slachtoffers van misbruik door een bekende pas veel later aangifte. De gemiddelde tijd die ze wachten is acht maanden, terwijl dat bij misbruik door een onbekende gemiddeld tien dagen is.

38% van de daders van kindermisbruik is familie Vies-283x425

Waarom de drempel om aangifte te doen stukken hoger is, als het om een bekende gaat? Dettmeijer: “Degene die het kind misbruikt kan dreigende teksten gebruiken, zoals: ‘als je het vertelt, houdt mama niet meer van je’. Het kind wordt dan geremd om het misbruik te melden. En er is sprake van een dubbele band: aan de ene kant is het een familielid waarvan je houdt, maar het is ook de misbruiker die vreselijke dingen doet.”

Er wordt vaak ook geen aangifte gedaan. “We weten niet hoe groot die aantallen zijn.”

Volgens Dettmeijer is het allerbelangrijkste dat het slachtoffer wordt herkend. “Als dat binnen de familie op een goede en integere wijze gebeurt, kan het evenwicht worden hersteld ook zonder aangifte. Het is heel erg belangrijk dat een kind geholpen en erkend wordt. Soms kan dat alleen door aangifte te doen.”

Zoek hulp als je slachtoffer bent van seksueel misbruik !!

BRON: voordelachvaneenkind.nl38% van de daders van kindermisbruik is familie Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Het is nu ma 04 jul 2022, 00:59