Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Politie onderzoekt mogelijk kindermisbruik in asielzoekerscentrum Groningen

  Admin
  Admin

  Politie onderzoekt mogelijk kindermisbruik in asielzoekerscentrum Groningen Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4327
  Punten : 21864

  Politie onderzoekt mogelijk kindermisbruik in asielzoekerscentrum Groningen Empty Politie onderzoekt mogelijk kindermisbruik in asielzoekerscentrum Groningen

  Bericht van Admin vr 28 aug 2015, 13:23

  De politie onderzoekt vermeend seksueel misbruik van een aantal kinderen in het asielzoekerscentrum van Bellingwolde, Groningen. Drie kinderen zouden zijn misbruikt.

  Woensdagavond kreeg de politie melding dat een van de asielzoekers, een meisje van zes, haar moeder zou hebben verteld te zijn misbruikt door een medebewoner, een man. Die avond heeft de politie, ook afdeling Zeden, gesproken met de ouders van het kind, zegt een politiewoordvoerder. De politie heeft na het bezoek een forensisch onderzoek ingesteld.

  Kort na de eerste melding zijn er nog twee meldingen binnengekomen van seksueel misbruik bij twee andere kinderen in het azc. Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) bevestigt dat er een onderzoek loopt, maar wil niet in detail treden over het incident.

  Speciale verhoren
  Verscheidene bewoners van het centrum hebben aan NRC verteld dat vier kinderen door de betreffende man zijn meegenomen naar de wc en daar zijn uitgekleed en misbruikt. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden. Het onderzoek loopt en er moeten nog speciale verhoren plaatsvinden met de kinderen.

  Man is overgeplaatst
  De woordvoerder van het COA liet gisteren weten dat de man die genoemd werd in de melding, een van de bewoners van het azc, is overgeplaatst naar een ander asielzoekerscentrum. Om privacyredenen wil COA niets kwijt over deze persoon. Het is ook niet duidelijk of deze man in zijn nieuwe opvangplaats in contact kan staan met kinderen. Het azc van Bellingwolde biedt tijdelijk opvang aan meer dan 300 asielzoekers. Het merendeel van de bewoners komt uit Syrië en Eritrea.

  BRON: nrc.nl


   Het is nu za 20 jul 2024, 00:07