Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Beroepsverbod na misbruik geldt straks in hele EU

  Admin
  Admin

  Beroepsverbod na misbruik geldt straks in hele EU Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21806

  Beroepsverbod na misbruik geldt straks in hele EU Empty Beroepsverbod na misbruik geldt straks in hele EU

  Bericht van Admin do 10 sep 2015, 23:39

  Medewerkers in kinderopvang, onderwijs of zorg die hun vak niet meer mogen uitoefenen in Nederland omdat ze misbruik hebben gepleegd, mogen dat straks ook niet meer in andere Europese landen. Er komt een Europees waarschuwingssysteem naar aanleiding van een wetsvoorstel van minister Jet Bussemaker van Onderwijs.

  Oud-pedagogisch medewerker Robert M., hoofdpersoon in de Amsterdamse zedenzaak, had met het Europese waarschuwingssysteem nooit aan de slag gekund in de Nederlandse kinderopvang. Hij was in Duitsland al in 2003 veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf toen hij werd betrapt op bezit en verspreiden van kinderporno. Door het nieuwe systeem krijgen landen binnen de Europese Unie (EU) van tevoren een seintje.

  Het Europese systeem moet er ook voor zorgen dat diploma's makkelijker worden erkend in het buitenland, zodat de mobiliteit van werknemers binnen de EU groter wordt. Er moet nog over het wetsvoorstel van Bussemaker worden gestemd.

  BRON: Nederlands Jeugd Instituut  Beroepsverbod na misbruik geldt straks in hele EU Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.


   Het is nu do 23 mei 2024, 20:57