Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Rouvoet gaat strijd tegen misbruik jongeren leiden 08-10-2012

  Admin
  Admin

  Rouvoet gaat strijd tegen misbruik jongeren leiden 08-10-2012 Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21806

  Rouvoet gaat strijd tegen misbruik jongeren leiden 08-10-2012 Empty Rouvoet gaat strijd tegen misbruik jongeren leiden 08-10-2012

  Bericht van Admin ma 22 jul 2013, 16:31

  Rouvoet gaat strijd tegen misbruik jeugdzorg leiden
  08/10/12, 10:30  − bron: ANP
  © anp. André Rouvoet

  Oud-vicepremier André Rouvoet gaat in opdracht van Jeugdzorg Nederland een onafhankelijke commissie leiden die moet onderzoeken hoe seksueel misbruik in de jeugdzorg kan worden voorkomen. Het is een reactie op het maandag verschenen rapport van de commissie-Samson naar misbruik in de jeugdzorg.

  Het team van Rouvoet, die minister voor Jeugd en Gezin is geweest, moet maatregelen opstellen die misbruik bij jeugdzorginstellingen moet verhinderen. Hij moet ook zorgen dat die regels ingevoerd worden en zal toezien op de implementatie van de aanbevelingen van de commissie-Samson.

  In het hart Die commissie concludeert in haar rapport dat Jeugdzorg Nederland en de overheid tekort zijn geschoten in hun taak om uit huis geplaatste kinderen te beschermen tegen seksueel misbruik. Kinderen in een jeugdzorginstelling blijken ongeveer een 2,5 keer zo grote kans te hebben om seksueel misbruikt te worden, terwijl die kans voor verstandelijk gehandicapte kinderen nog groter is.

  Het onderzoek van Samson heeft Jeugdzorg Nederland 'in het hart geraakt', aldus bestuurder Ans van der Maat. 'Het is triest om te constateren dat zoveel kinderen slachtoffer zijn geworden van misbruik onderling, maar ook door volwassen aan wie de zorg over hen was toevertrouwd. Elk kind dat dat is overkomen bied ik hierbij namens de jeugdzorg mijn excuses aan."

  Branchebreed Van der Maat noemt de conclusies van Samson 'niet mis te verstaan', maar wijst er ook op dat de afgelopen jaren binnen jeugdzorg al veel is gedaan om seksueel misbruik te voorkomen. De vrijblijvendheid gaat er nu van af en het probleem zal nu branchebreed worden aangepakt, stelt Van der Maat. We zullen het niet meer loslaten, voegt ze eraan toe.
  Bijlagen
  Rouvoet gaat strijd tegen misbruik jongeren leiden 08-10-2012 AttachmentRouvoet_gaat_strijd_tegen_misbruik_jeugdzorg_leiden_8-10-2012.pdf
  Download Rouvoet gaat strijd tegen misbruik jongeren leiden 08-10-2012
  Je hebt geen toestemming om bijlagen te downloaden.
  (88 KB) Gedownload 0 keer  Rouvoet gaat strijd tegen misbruik jongeren leiden 08-10-2012 Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.


   Het is nu do 23 mei 2024, 05:52