Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Undercover in Nederland infiltreert bij zorgboerderij om misstanden aan de kaak te stellen

  Admin
  Admin

  Undercover in Nederland infiltreert bij zorgboerderij om misstanden aan de kaak te stellen Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3492
  Aantal berichten : 4324
  Punten : 21767

  Undercover in Nederland infiltreert bij zorgboerderij om misstanden aan de kaak te stellen Empty Undercover in Nederland infiltreert bij zorgboerderij om misstanden aan de kaak te stellen

  Bericht van Admin vr 16 okt 2015, 12:59

  Undercover in Nederland infiltreert bij zorgboerderij om misstanden aan de kaak te stellen Foto_Ren%c3%a9_van_Hoof
  MOLENSCHOT - Een medewerker van het SBS6-programma Undercover in Nederland is maandenlang geïnfiltreerd geweest bij zorgboerderij De Hoge Aard in Molenschot. Hij deed dit volgens de televisiezender om misstanden aan de kaak te stellen.

  Zorgboerderij De Hoge Aard vangt kwetsbare kinderen en jongvolwassenen met onder meer psychische problemen op. De boerderij verzorgt dagbestedingen en verblijf voor tenminste negen kinderen.

  Een medewerker van Undercover in Nederland woonde maandenlang bij de zorgboerderij. Hij ging volgens SBS6 op zoek naar bewijs om vermeende misstanden aan te tonen. Dit zou tot een schrijnend beeld en tot schokkende conclusies leiden.

  ‘Ik wil hier weg’
  Programmamaker Alberto Stegeman van Undercover Nederland schoof donderdagavond aan bij Pauw. Daar vertelde hij dat hij al ruim een half jaar met het onderzoek bezig is. Volgens hem is het ‘schrijnend’ wat er speelt bij zorgboerderij De Hoge Aard. Pauw had de zorginstelling om een reactie gevraagd, maar die wilde niet inhoudelijk op de zaak reageren.  

  Moeder  Anja Goutziers  wiens zoon is opgenomen in de zorgboerderij vertelde over haar zoon die er zit. “Hij wordt daar geestelijk en lichamelijk mishandeld. Hij is zelfs met een bezem geslagen.” In Pauw werd ook een geluidsfragment ten gehore gebracht. Daarin vertelt haar zoon dat hij het daar niet meer volhoudt: “Ik wil hier gewoon weg, zo snel mogelijk.”  

  'We wachten uitzending af'
  SBS6 laat bij monde van een woordvoerster weten dat de zender verder geen details wil geven over de uitzending, die zondag op tv verschijnt. Ook De Hoge Aard wil voorlopig niets kwijt.

  "Het klopt dat een medewerker maanden bij ons woonde. Hij vertrok medio september", vertelt Matthé Hoogeboom. "We willen de uitzending afwachten voordat we een inhoudelijke reactie geven."

  Externe bronnen
  Overigens ontkent Hoogeboom dat er iets mis is bij de zorgboerderij. Volgens hem zijn de aantijgingen in de uitzending allemaal gebaseerd op externe bronnen.

  Daarnaast benadrukt Hoogeboom dat Jeugdzorg en een arts hebben aangegeven dat de verleende zorg aan alle eisen voldoet.

  Zondag bij SBS6
  De uitzending van Undercover in Nederland is zondagavond 18 oktober om half tien bij SBS6.
  print corrigeer
  Publicatie: donderdag 15 oktober 2015 - 11:56
  Gewijzigd: vrijdag 16 oktober 2015 - 11:48
  Auteur: [url=http://www.omroepbrabant.nl/Tag.aspx?author=Yoeri Nijs]Yoeri Nijs[/url]
  BRON: omroepbrabant.nl  Undercover in Nederland infiltreert bij zorgboerderij om misstanden aan de kaak te stellen Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.


   Het is nu do 18 apr 2024, 04:05