Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot

  Admin
  Admin

  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21806

  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot Empty Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot

  Bericht van Admin do 22 okt 2015, 18:30

  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot Image-4238150
  MOLENSCHOT - Jeugdzorg Noord-Brabant heeft vier kinderen tijdelijk weggehaald bij zorgboerderij de Hoge Aard in Molenschot. Ze zijn naar logeeradressen overgebracht. 

  Jeugdzorg Noord-Brabant heeft vier kinderen tijdelijk weggehaald bij zorgboerderij De Hoge Aard in Molenschot. Ze zijn naar logeeradressen overgebracht.

  Aanleiding is de voortdurende onrust en dreiging die sinds een uitzending van Undercover in Nederland op De Hoge Aard afkomt. "We creëren een time-out", zegt bestuurder Durk Kooistra. Ook voor de twee andere kinderen die via persoonsgebonden budgetten op De Hoge Aard verblijven, wordt een oplossing gezocht.

  Jeugdzorg zag eerder af van ingrijpen, nadat ze op grond van onderzoek door onder anderen een vertrouwensarts vaststelde dat de situatie voor jeugdigen en jong-volwassenen er veilig was. "Dat is niet veranderd. De situatie is onveilig geworden door dreiging van buitenaf", aldus Kooistra.

  Undercover Nederland

  Sinds de eerste uitzending over De Hoge Aard van Undercover in Nederland, afgelopen zondag, is het onrustig rond de boerderij. Volgens Kooistra is er gedreigd met brandstichting en inbraak, hebben vreemden met zaklampen binnengeschenen, op de ramen getikt en bedreigingen geuit. "Daarop heeft de politie alert gereageerd, maar dat alles leidt tot te veel onrust bij de kinderen."

  De Inspectie Jeugdzorg doet inmiddels zelf onderzoek naar de situatie, de verwachting is dat staatssecretaris Van Rijn maandag Kamervragen beantwoordt. "Dan is ook de tweede uitzending geweest en maken we de balans op wat we verder doen." Ex-medewerkers, een ouder en enkele ex-cliënten betichten eigenaars Gerda de Waal en Sandra Burgemeestre van mishandeling, verwaarlozing en uitbuiting van kinderen en jong-volwassenen. Zij willen niet reageren.

  BRON: BNdeStem.nl  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Trijntje
  Trijntje

  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot Ervari10

  Registratiedatum : 05-08-13
  Reputatie : 1652
  Aantal berichten : 711
  Punten : 6533

  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot Empty Re: Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot

  Bericht van Trijntje ma 26 okt 2015, 09:55

  Ik heb de uitzending gezien en moest me even af reageren. De volgende mail heb ik naar politiek Den Haag gestuurd. tot nu toe 1 reaktie teruggekregen.

  Ik kan alleen maar vloeken, vloeken en nog eens vloeken. Ik ben ziek, hoofdpijn, misselijk, duizelig, ellendig.
  Hoe is dit in Godsnaam mogelijk? Hoe heeft dit zoveel jaar kunnen duren? Waarom wordt er niet ingegrepen? Niet gecontroleerd als er meldingen zijn? En dan het liefst Onaangekondigd en op onregelmatige tijden. Spreken met Kinderen buiten de setting. Leren we (jullie, volksvertegenwoordigers en instanties!)het dan sodeju NOOIT!
  Hebben kinderen nog steeds geen stem?
  Heeft het geen enkele zin om eindeloze meldingen te maken bij jeugdzorg en de inspectie? Wordt er niet naar geluisterd als voogden, curators ouders, pleegouders, kinderen zelf, scholen enz. aan de bel trekken. Als er kinderen weglopen van een kleinschalige zorgboerderij? Zijn we zo verschrikkelijk blij als iemand kinderen op wil vangen dat er geen enkele controle meer op is? Dat mensen die een zorgboerderij beginnen de hand boven het hoofd wordt gehouden? Want die mensen zijn zo goed bezig? Geen controles op PGB’s? De rillingen lopen over mijn rug. Kan er alleen maar iets gebeuren als het de media haalt? En nee, het is geen incident.

   
  Ik beleef mijn jeugd opnieuw. Het hele verhaal is me op het lijf geschreven. Ik hoop dat jullie dan in ieder geval NU zorg dragen voor de kinderen en jongvolwassenen. Zorg voor goede hulpverlening, zorg dat deze kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen. En laat ze niet zoals met mij gebeurd in het luchtledige hangen. Ik heb nog steeds geen poot om op te staan, want ik val buiten de wet. Mijn dank is groot.
   
  Houdt in godsnaam eens op met symptoom bestrijding. Wordt eens wakker daar in Den Haag. En wees eens wat minder “politiek correct” een beetje meer menselijk.
  Doe eindelijk eens een keer iets wat nodig is: een flinke bezem door politiek Den Haag en een wat mensvriendelijker beleid.
  Je zou zelf maar in een zo onmogelijke situatie zitten. Tja, jullie hebben ongetwijfeld de uitzending gezien en wat gaan jullie doen? Kamervragen stellen en meneer van Rijn mag antwoorden geven en daarmee is de kous dan weer af? Hoe vaak moeten we dit soort dingen nog zien? Hoeveel rapporten liggen er al in het archief? Hoeveel commissies moeten er nog komen? Hoeveel onderzoeken die toch weer de la in gaan? Hoeveel kinderen moeten er nog dood gaan? Hoeveel kinderen nog die voor hun leven beschadigd zijn mede door de instanties? De jeugd heeft de toekomst, maar hier in Nederland is dat op zijn minst twijfelachtig als het gaat om kinderen die in het jeugdbeschermingscircuit terecht komen, terecht of zelfs onterecht. En ik kan daar over mee praten. Ik kwam daar ook geheel onterecht in terecht en wat een geweldig resultaat, herstellen van het onrecht wat mij is aangedaan mag niet eens in Nederland, dat is te duur of totaal onnodig volgens de instanties.
  Ik kan er niets anders aan doen dan zo af en toe mijn gram over jullie uitstorten en flink vloeken.
   
  Stop Kindermishandeling zeker door instanties/instellingen, ga in op de meldingen, waar rook is is vuur. En als het dan toch loos alarm blijkt te zijn wees dan blij maar ga er zeker niet al te gemakkelijk vanuit dat het loos alarm is.
   
  Vergeet mij niet,( en al die andere kinderen die in de kou blijven staan) (Niet) Omringd door zorg en ook niet veilig.
  Trijntje   - Trijntje -

  Admin
  Admin

  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21806

  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot Empty Re: Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot

  Bericht van Admin ma 26 okt 2015, 12:24

  Bravo @Trijntje Meer...  Duim omhoog

  Daar sluiten wij ons helemaal bij aan !!!  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Trijntje
  Trijntje

  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot Ervari10

  Registratiedatum : 05-08-13
  Reputatie : 1652
  Aantal berichten : 711
  Punten : 6533

  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot Empty Re: Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot

  Bericht van Trijntje wo 28 okt 2015, 11:50

  Mijn tweede mail aan kamerleden is van een ander soort andere toon,

  Na het lezen van het antwoord op de kamervragen en de brief naar de kamer van staatssecretaris van Rijn, de verklaring van de Hoge Aard, het rapport van de inspectie en mijn eerdere woede rest er nu alleen een diep verdriet.
   
  De meeste volwassenen zijn “vergeten” wat het betekent Kind te zijn. Dat is weggezakt in het onderbewustzijn. Dat maakt het voor de meeste volwassenen moeilijk zich in te leven in de belevingswereld van een kind. Voor veel volwassenen is het (gelukkig) nog veel moeilijker om zich in te leven in een kind in moeilijkheden. Wat doet een kind in moeilijkheden? Hoe gedraagt het kind in moeilijkheden zich? Hoe kom je toch tot een goed beeld vanuit het kind gezien? Dat is lastig, en hoe meer een kind in de knel zit hoe lastiger het wordt. Een kind heeft (net als iedere volwassene) een overlevingsinstinct en zal vanuit dat instinct reageren. Mijn eigen ervaring op dat gebied is: dat ik altijd in een split second inschatte welk antwoord/gedrag geëist werd om te kunnen overleven of in ieder geval meer straf te ontlopen.
  De onderzoeken gaan uit van een juridisch kader, als een instelling daar maar aan voldoet is het goed(?). Op juridisch gebied zijn/ waren er twijfels of de Hoge Aard voldoet. Er zijn de nodige verbeterpunten aangegeven. Het juridische recht van de 1 kan de juridische dood van de ander betekenen. Dit omdat er veelal vergeten wordt vanuit menselijk/kinder oogpunt te kijken.
   
  1 klein beeld uit de reportage van undercover wat bevestigd wordt door de Hoge Aard zelf:
   
  Kinderen staan ‘s ochtends verspreid op het terrein te wachten op vervoer naar school. Ze mogen geen contact met elkaar hebben.  Alleen dit ene beeld roept bij mij de rillingen al op. Zijn al die kinderen autistisch? Zo niet dan is dit in strijd met de natuur van de meeste kinderen, en dit wordt opgelegd!
  De Hoge Aard geeft daar een redelijk klinkende verklaring voor af: kinderen die “te druk” worden, misschien “ruzie” maken en chauffeurs die misschien het “verkeerde” kind meenemen. Maar voor wie is dit redelijk? Hoe zit het met de kinderen zelf? Waarom “gehoorzamen” deze kinderen dag in dag uit een tegennatuurlijk gebod? Wat zit daar dan achter? Waar is de begeleiding? Ik vraag me ook af hoe dat dan tijdens het ontbijt gaat.
   
  1 veelzeggend beeld, bevestigd door beide kanten. Dit ene beeld is voor mij meer dan genoeg reden om onderzoek te doen.
   
  Ik kan zelf geen onderzoek doen, alleen internet raadplegen, Maar het roept bij mij meer vragen op, zoals oa.:
  Wat is de zorgboerderij de Hoge Aard eigenlijk? Mogelijkheden genoeg volgens de website van de Hoge Aard zelf.
  Alleen het onderdeel van de inwonende kinderen:
  Er zijn 24uurs plaatsen voor max. 10 kinderen. Kinderen wonen er 24 uur per dag 7 dagen per week. Er is 1 fulltime gediplomeerde begeleider en 2 stagiaires? Een fulltime baan is bij mijn weten 40 uur per week. Hoe is het met de rest van de dag/ week en vakanties gesteld? Wat gebeurd er op de zorgboerderij op die momenten dat er geen gekwalificeerde begeleider aanwezig is? Dát is voor mij een zeer prangende vraag. Wordt daar onderzoek naar gedaan?
  Misschien is de huidige setting van de Hoge Aard niet geschikt voor 24uurs opvang? Ondanks het feit dat het juridisch dan nu redelijk op orde schijnt te zijn? Theorie en praktijk, juridisch en humaan, recht hebben en recht krijgen, zijn allemaal 2 verschillende dingen, en zeker 2 heel verschillende werelden die geen enkele verbinding meer met elkaar schijnen te hebben.
   
  Zijn er ook vragen gesteld aan dhr vd Steur of Dijkhoff?
   
   
  Vergeet mij niet.
  Trijntje Poolstra  - Trijntje -

  Admin
  Admin

  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21806

  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot Empty Re: Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot

  Bericht van Admin wo 28 okt 2015, 12:09

  Trijntje, mag ik jou citeren in een open brief aan beleidsmakers en kamerleden ?
  Je hebt het zo treffend verwoord, dit willen we graag in het openbaar als NH bekrachtigen...  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Trijntje
  Trijntje

  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot Ervari10

  Registratiedatum : 05-08-13
  Reputatie : 1652
  Aantal berichten : 711
  Punten : 6533

  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot Empty Re: Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot

  Bericht van Trijntje wo 28 okt 2015, 12:44

  Natuurlijk, ga je gang.

  Het belang van kinderen moet voor gaan.  - Trijntje -

  Admin
  Admin

  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21806

  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot Empty Re: Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot

  Bericht van Admin wo 28 okt 2015, 13:02

  Trijntje schreef:Natuurlijk, ga je gang.

  Het belang van kinderen moet voor gaan.

  Vinden wij ook, dus hartelijk dank voor je toestemming Duim omhoog Dank U/Groetjes  Jeugdzorg haalt kinderen tijdelijk weg van zorgboerderij Hoge Aard in Molenschot Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.


   Het is nu do 23 mei 2024, 04:33