Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Geld belangrijker dan kind bij jeugdhulp

  Admin
  Admin

  Geld belangrijker dan kind bij jeugdhulp Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4327
  Punten : 21858

  Geld belangrijker dan kind bij jeugdhulp Empty Geld belangrijker dan kind bij jeugdhulp

  Bericht van Admin wo 28 okt 2015, 12:29

  Geld belangrijker dan kind bij jeugdhulp Geld-bij-jeugdhulp-belangrijker-dan-kind-700x394
  Foto: Hollandse Hoogte / David Rozing 
  ‘Geld belangrijker dan kind bij jeugdhulp’

  Financiële belangen staan boven het belang van het kind. Dat is de harde en pijnlijke conclusie die de Kinderombudsman woensdag heeft getrokken in het rapport over jeugdhulp.

  “De toegang en kwaliteit van jeugdhulp worden bedreigd doordat gemeenten om financiële redenen op de stoel van de hulpverlener gaan zitten.” Dat terwijl jeugdzorg juist werd gedecentraliseerd naar gemeenten in de hoop regeldruk te verminderen. “Ik zie dat er bewust afwegingen zijn gemaakt die ten koste gaan van kinderen”, concludeert Kinderombudsman Marc Dullaert.

  Ook is er veel bureaucratisch getouwtrek bij gemeente tijdens de hulpverlening, Dullaert hoopt dan ook dat dit zo snel mogelijk wordt aangepast. “De Kinderombudsman vraagt gemeenten en jeugdhulpaanbieders om bij beslissingen over jeugdhulp altijd het belang van het kind boven het organisatiebelang te stellen.”

  BRON: hartvannederland.nl

  ,,Sommige ouders worden onder druk gezet om hun kind een andere behandeling te geven dan de beste.''

  Lastige puber
  Hij heeft voorbeelden te over. Zoals de klacht van een 16-jarige jongen die volgens de huisarts en kinderpsychiater voor een behandeling moest worden opgenomen. Hoewel de gemeente eerst akkoord ging, wees ze de behandeling tóch af toen bleek dat de kliniek buiten de regio staat. Dullaert: ,,Deze ouders kregen de vraag of hun zoon niet gewoon een lastige puber is. En de gemeente vroeg hen of ze beseften dat de gewenste behandeling 10.000 euro per maand kost.''

  Gemeenten willen de kinderen per se in de eigen regio laten behandelen, ook als de specialistische zorg elders in het land beter is. De reden: gemeenten hebben daar geen zorg ingekocht en krijgen dan een financiële tegenvaller te verwerken. Sommige gemeenten komen er openlijk voor uit dat ze simpelweg minder specialistische jeugdzorg willen inhuren. Ook belanden kinderen op een wachtlijst, omdat een gemeente niet genoeg zorg heeft ingekocht. Ze moeten dan wachten totdat er een plek vrijkomt. ,,Ouders zitten vervolgens thuis met een kind dat zorg nodig heeft, maar dat gewoon niet krijgt,'' ziet de Kinderombudsman.

  Gesteggel
  Kinderen die voor het eerst hulp vragen moeten soms maanden wachten voordat een gemeente überhaupt bepaalt welke zorg de cliënt nodig heeft. Gemeenten belanden veelal in bureaucratisch gesteggel, bijvoorbeeld met een andere gemeente over wie de rekening moet betalen. In principe is dat de gemeente waar de ouder met het gezag woont. Maar wat te doen als het kind elders bij een pleeggezin woont? Of als vader in de ene gemeente woont en moeder in de andere?

  In het geval van een 14-jarig meisje waren de gevolgen desastreus. De zorg liet zo lang op zich wachten dat het meisje uiteindelijk in een gesloten inrichting belandde, omdat haar problemen in rap tempo verergerden. ,,De kinderen zijn de dupe,'' aldus Dullaert. ,,Ik zie dat de zorgvraag nu een onderhandeling is. Het belang van het kind sneeuwt onder. Ze krijgen niet altijd de zorg die ze nodig hebben.''

  BRON: AD.nl  Geld belangrijker dan kind bij jeugdhulp Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.


   Het is nu za 13 jul 2024, 17:16