Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Wet tegen huwelijksdwang gaat in op 5 december

  Admin
  Admin

  Wet tegen huwelijksdwang gaat in op 5 december Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21833

  Wet tegen huwelijksdwang gaat in op 5 december Empty Wet tegen huwelijksdwang gaat in op 5 december

  Bericht van Admin do 29 okt 2015, 14:38

  De Wet tegengaan huwelijksdwang, die regelt dat Nederland buitenlandse huwelijken met minderjarigen niet langer erkent, gaat in op 5 december.

  Meestal treden nieuwe wetten in werking op 1 januari of 1 juli. Het kabinet en het parlement hebben haast gemaakt met de invoering van deze wet, in verband met de mogelijke komst van kindbruiden uit Syrië. Zaterdag 5 december is de eerst mogelijke datum voor inwerkingtreding van de aangenomen wet, na de publicatie in de Staatscourant op 9 oktober.

  Onder de nieuwe wet erkent Nederland geen huwelijken meer met partners jonger dan 18 jaar. Het Openbaar Ministerie krijgt de bevoegdheid om huwelijken te verhinderen als een aanstaande partner onder dwang staat. Verder kunnen huwelijkspartners en het Openbaar Ministerie de rechter verzoeken om een huwelijk nietig te verklaren als het onder dwang is afgesloten. De wet beperkt ook het sluiten van huwelijken tussen neef en nicht.

  BRON: Nederlands Jeugd Instituut


   Het is nu wo 19 jun 2024, 13:44