Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

 • Blogs
 • Mededelingen
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.

  Wet tegen huwelijksdwang gaat in op 5 december Popeye10


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Wet tegen huwelijksdwang gaat in op 5 december

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3412
Aantal berichten : 4223
Punten : 20791

Wet tegen huwelijksdwang gaat in op 5 december Empty Wet tegen huwelijksdwang gaat in op 5 december

Bericht van Admin do 29 okt 2015, 14:38

De Wet tegengaan huwelijksdwang, die regelt dat Nederland buitenlandse huwelijken met minderjarigen niet langer erkent, gaat in op 5 december.

Meestal treden nieuwe wetten in werking op 1 januari of 1 juli. Het kabinet en het parlement hebben haast gemaakt met de invoering van deze wet, in verband met de mogelijke komst van kindbruiden uit Syrië. Zaterdag 5 december is de eerst mogelijke datum voor inwerkingtreding van de aangenomen wet, na de publicatie in de Staatscourant op 9 oktober.

Onder de nieuwe wet erkent Nederland geen huwelijken meer met partners jonger dan 18 jaar. Het Openbaar Ministerie krijgt de bevoegdheid om huwelijken te verhinderen als een aanstaande partner onder dwang staat. Verder kunnen huwelijkspartners en het Openbaar Ministerie de rechter verzoeken om een huwelijk nietig te verklaren als het onder dwang is afgesloten. De wet beperkt ook het sluiten van huwelijken tussen neef en nicht.

BRON: Nederlands Jeugd InstituutWet tegen huwelijksdwang gaat in op 5 december Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Het is nu ma 04 jul 2022, 08:50