Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Weggehaalde kinderen bij omstreden zorgboerderij De Hoge Aard keren definitief niet terug

  Admin
  Admin

  Weggehaalde kinderen bij omstreden zorgboerderij De Hoge Aard keren definitief niet terug Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21806

  Weggehaalde kinderen bij omstreden zorgboerderij De Hoge Aard keren definitief niet terug Empty Weggehaalde kinderen bij omstreden zorgboerderij De Hoge Aard keren definitief niet terug

  Bericht van Admin za 31 okt 2015, 12:15

  Foto: René van Hoof
  Weggehaalde kinderen bij omstreden zorgboerderij De Hoge Aard keren definitief niet terug.

  MOLENSCHOT - De vier minderjarige kinderen die door Bureau Jeugdzorg werden weggehaald bij zorgboerderij De Hoge Aard in Molenschot, keren na de herfstvakantie niet terug. Dat bevestigt een woordvoerder aan Omroep Brabant. Voor hen is een andere opvang gevonden in de omgeving van Breda. Reden voor het besluit is het onderzoek van De Inspectie voor de Gezondheidszorg dat momenteel loopt naar de gemelde misstanden bij de omstreden zorgboerderij.

  De kinderen zitten nu gezamenlijk in opvang van zorgaanbieder Juzt. Jeugdzorg haalde hen pas geleden weg bij De Hoge Aard naar aanleiding van de bedreigingen en de aanhoudende onrust die is ontstaan na de onthullende uitzending van undercoverjournalist Alberto Stegeman.

  Voor straf geen eten
  In zijn televisieprogramma ‘Undercover in Nederland’ werd gezegd dat op de boerderij kinderen voor straf geen eten krijgen, geslagen worden en in hun onderbroek buiten in de kou moeten staan.

  Ex-medewerkers, een ouder en enkele ex-cliënten betichten Gerda de Waal en Sandra Burgemeester, de eigenaren van De Hoge Aard, van mishandeling, verwaarlozing en uitbuiting van kinderen en jongvolwassenen. Op het moment verblijft nog één 16-jarige jongen op de boerderij. Ook voor hem wordt naar een alternatief gekeken.

  ZIE OOK: 'Ze sloegen me, ik was als de dood voor die mensen', Bjorn woonde ook in zorgboerderij Molenschot

  'Ernstig verontrust'
  Zorgboerderij De Hoge Aard vangt kwetsbare kinderen en jongvolwassenen met onder meer psychische problemen op. De boerderij verzorgt dagbestedingen en verblijf voor tenminste negen kinderen. De eigenaren willen tegenover de media nog altijd niet reageren.

  Staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn is 'ernstig verontrust' over de situatie op De Hoge Aard, maar wil de resultaten van onderzoeken van de Inspectie afwachten. De Hoge Aard heeft Alberto Stegeman en SBS aangeklaagd vanwege smaad en laster.

  BRON: omroepbrabant.nl  Weggehaalde kinderen bij omstreden zorgboerderij De Hoge Aard keren definitief niet terug Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.


   Het is nu do 23 mei 2024, 04:48