Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Campagne roept slachtoffers misbruik en geweld om stilte te verbreken

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3409
Aantal berichten : 4157
Punten : 20401

Campagne roept slachtoffers misbruik en geweld om stilte te verbreken Empty Campagne roept slachtoffers misbruik en geweld om stilte te verbreken

Bericht van Admin ma 02 nov 2015, 13:40

Campagne roept slachtoffers misbruik en geweld om stilte te verbreken Logo-shn_zpsgesx0t8z

Drempel om te spreken over misbruik en geweld moet omlaag


Slachtofferhulp Nederland start maandag 2 november de campagne: 'Verbreek de stilte'. Via radiospotjes, advertenties, posters en de inzet van social media worden slachtoffers van seksueel misbruik, fysiek en psychisch geweld opgeroepen om contact te zoeken via www.verbreekdestilte.nl en het speciale telefoonnummer 0900 99 99 001. Belangrijk, zo vindt Slachtofferhulp Nederland, omdat slachtoffers moeten weten waar ze terecht kunnen voor de juiste hulp.

"Seksueel misbruik of geweld in welke vorm dan ook is overigens iets waar we ons allemaal druk over moeten maken. Het is niet alleen een zaak van slachtoffers. Aanpakken en doorbreken van misbruik en geweld is een maatschappelijke opdracht, die we met z'n allen moeten oppakken", vindt Alexandra Houbiers, directeur Programma's en Innovaties bij Slachtofferhulp Nederland. "Het doorbreken van een taboe begint echter met het verbreken van de stilte. Pas als we weten dat er misbruik of geweld heeft plaatsgevonden kunnen we - als samenleving - slachtoffers hulp bieden, daders aanpakken en hardnekkige patronen doorbreken."

De website verbreekdestilte.nl bestaat sinds 2014 en hoort bij de hulplijn seksueel misbruik die is opgericht op advies van de commissies Samson en Deetman. Jaarlijks vinden honderden mensen hun weg naar deze landelijke hulplijn die naast slachtoffers van seksueel misbruik ook slachtoffers van fysiek én psychisch geweld begeleidt naar de juiste hulp.

Drempel

Slachtofferhulp Nederland vindt het belangrijk om regelmatig aandacht te vragen voor deze landelijke hulplijn. Houbiers: "Mensen durven te vaak niet te spreken over wat hen is overkomen en als ze die drempel over zijn dan weten ze in veel gevallen niet wie hen het beste kan helpen. Daarvoor is er dus de hulplijn. Onder het motto: Laat wat je overkomen is je leven niet bepalen, helpen we mensen naar de hulp die zij in hun situatie nodig hebben."

De campagne 'Verbreek de stilte' start maandag 2 november met onder meer [url=https://www.slachtofferhulp.nl/Global/Hulplijn seksueel misbruik/Variant1A-Hulplijn Sexueel Misbruik versie vriendin voiceover vrouw.mp3]radiospotjes[/url] op Sky Radio en SLAM! FM en advertenties in [url=https://www.slachtofferhulp.nl/Global/Hulplijn seksueel misbruik/Advertentie Metro.jpg]Metro[/url] en [url=https://www.slachtofferhulp.nl/Global/Hulplijn seksueel misbruik/Advertentie Prive.jpg]weekblad Privé[/url]. Daarnaast wordt aandacht gevraagd voor de landelijke hulplijn via posters in uitgaansgelegenheden, advertenties op facebook en via andere activiteiten op social media.

BRON: Slachtofferhulp NederlandCampagne roept slachtoffers misbruik en geweld om stilte te verbreken Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Het is nu za 16 okt 2021, 08:17