Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Aangifte tegen Opstelten wegens zaak-Demmink

  Admin
  Admin

  Aangifte tegen Opstelten wegens zaak-Demmink Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21833

  Aangifte tegen Opstelten wegens zaak-Demmink Empty Aangifte tegen Opstelten wegens zaak-Demmink

  Bericht van Admin di 03 nov 2015, 13:35

  Zes voormalig gevangenisdirecteuren hebben aangifte gedaan tegen minister van Justitie Ivo Opstelten.

  De gevangenisdirecteuren vinden dat Opstelten zich schuldig heeft gemaakt aan een ambtsmisdrijf door het onderzoek in de zedenzaak tegen voormalig topambtenaar van Justitie Joris Demmink bewust te vertragen.

  Zo vergaloppeerde Opstelten zich door nog tijdens het onderzoek zich als minister van Justitie enkele malen publiekelijk uit te laten over de zaak-Demmink.

  Vooral de opmerking over de zaak: "Het was niks, het is niks en het zal niks worden" deed menig wenkbrauw fronsen. (Beluister hier het audiofragment via de NOS.)

  "Wij hebben met stijgende verbazing kennis genomen van de ontwikkelingen in de kwestie Demmink en de uitspraken die minister Opstelten over deze kwestie in de openbaarheid en tegenover de Tweede Kamer der Staten-Generaal heeft gedaan," schrijven de voormalig gevangenisdirecteuren in de aangifte.

  Aangetekende brief

  Met juist deze uitspraken is minister Opstelten zijn boekje te buiten gegaan, menen de gevangenisdirecteuren. "In plaats van het voorvarend opdracht geven tot een gedegen strafrechtelijk onderzoek, wekt de minister met zijn voorbarige uitspraken dat zijn (voormalig) secretaris-generaal boven alle verdenking verheven is, de indruk het openbaar ministerie te belemmeren in zijn taakuitoefening."

  Zij stuurden daarom vrijdag een aangetekende brief naar het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

  Daarnaast doen zij een beroep op de Tweede Kamer om een procedure in gang te zetten die moet leiden tot een strafrechtelijk onderzoek naar het optreden van Opstelten.

  Pedofilie

  Demmink was tot 1 november 2012 de hoogste ambtenaar op het ministerie van Veiligheid en Justitie. Hij wordt al jaren in verband gebracht met pedofilie, maar heeft de beschuldigingen zelf altijd ontkend.

  Het misbruik zou in de jaren negentig hebben plaatsgevonden, tijdens dienstreizen. Twee Turkse mannen van destijds 13 en 14 jaar oud, zeggen door Demmink te zijn misbruikt en na hun aangiften in 2008 en 2010 te zijn geïntimideerd.

  Op last van de rechtbank van Arnhem doet het OM strafrechtelijk onderzoek naar de zaak-Demmink, nadat de twee Turkse mannen dat bij de rechtbank hadden afgedwongen.

  BRON: NU.nl


   Het is nu wo 19 jun 2024, 13:57