Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Digitaal aanvragen bij het Schadefonds

  Admin
  Admin

  Digitaal aanvragen bij het Schadefonds Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21837

  Digitaal aanvragen bij het Schadefonds Empty Digitaal aanvragen bij het Schadefonds

  Bericht van Admin do 05 nov 2015, 13:55

  Digitaal aanvragen bij het Schadefonds

  Het Schadefonds Geweldsmisdrijven is bezig met de ontwikkeling van een digitaal klantportaal. In dit portaal kan een slachtoffer of nabestaande geheel digitaal zijn of haar aanvraag indienen, stukken aan de aanvraag toevoegen en na het versturen van de aanvraag zien in welke fase de aanvraag zich bevindt. Berichten van het Schadefonds, zoals een ontvangstbevestiging en verzoek om nadere informatie, ontvangt de aanvrager ook in dit portaal.  Het digitale portaal is een nieuwe manier om een aanvraag in te dienen, het indienen met een papieren formulier blijft gewoon mogelijk.

  Testen op kleine schaal
  De maanden oktober en november staan in het teken van het testen van het portaal en het digitale formulier. Behalve eigen medewerkers helpen ook medewerkers van Slachtofferhulp Nederland bij het testen. Op basis van de ervaringen van de testers worden het formulier en het portaal verder aangepast.

  Vanaf februari gaat één regio van Slachtofferhulp Nederland het portaal actief gebruiken. In januari worden de medewerkers in die regio daarop voorbereid. Het is de bedoeling dat in deze regio Slachtofferhulp Nederland slachtoffers en nabestaanden expliciet op het portaal wijst en hen stimuleert hun aanvragen zoveel mogelijk digitaal in te dienen.

  Het beperkte gebruik van het digitaal portaal in de beginfase heeft twee voordelen. Enerzijds kan het Schadefonds - indien nodig - nog puntjes op de i te zetten voordat het landelijk in gebruik wordt genomen. Anderzijds geeft het Slachtofferhulp Nederland de tijd om een goede manier van ondersteuning van slachtoffers en nabestaanden te ontwikkelen, die digitaal een aanvraag willen indienen .

  Door deze testfase krijgt het Schadefonds een idee hoeveel slachtoffers en nabestaanden hun aanvraag digitaal willen indienen en hoeveel liever een papieren aanvraag willen invullen.

  Na de pilot
  Na de pilot brengt het Schadefonds het digitaal klantportaal onder de aandacht van het publiek en andere ketenpartners. Het portaal is dan beschikbaar voor meerderjarige slachtoffers en nabestaanden.

  Later in het jaar wordt het portaal verder ontwikkeld, om ook mogelijkheden te creëren voor gemachtigden en vertegenwoordigers (bij minderjarigen). Daarnaast ontwikkelt het Schadefonds een mogelijkheid om medewerkers van Slachtofferhulp Nederland, die bij de aanvraag hebben geholpen, bekend te maken in het portaal. Op die manier kan het Schadefonds hen een (digitale) kopie van de beslissing sturen.

  BRON: Schadefonds Gewelds Misdrijven


   Het is nu zo 23 jun 2024, 22:31