Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

Financiële regelingen Samson verlengd tot 1 maart 2017

Admin
Admin

Financiële regelingen Samson verlengd tot 1 maart 2017 Oprich10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3416
Aantal berichten : 4268
Punten : 21080

Financiële regelingen Samson verlengd tot 1 maart 2017 Empty Financiële regelingen Samson verlengd tot 1 maart 2017

Bericht van Admin do 05 nov 2015, 13:58

Financiële regelingen Samson verlengd tot 1 maart 2017

De financiële regelingen seksueel misbruik in jeugdzorginstellingen en pleeggezinnen zijn verlengd tot 1 maart 2017. Dit hebben de minister van Veiligheid en Justitie, de staatssecretaris van Volksgezondheid Welzijn en Sport en Jeugdzorg Nederland besloten.

Slachtofferhulp Nederland heeft naar aanleiding van een overleg met lotgenotenorganisatie SKIP de wens voor een langere openstelling van het Statuut en de Tijdelijke Regeling uitgesproken. Zij zijn van mening dat er nog slachtoffers zijn die mogelijk in aanmerking komen voor de regelingen, maar die meer tijd nodig hebben om een aanvraag in te dienen.
Naar aanleiding van dit verzoek hebben de minister van Veiligheid en Justitie, de staatssecretaris van Volksgezondheid Welzijn en Sport en Jeugdzorg Nederland de mogelijkheid om de regelingen te verlengen besproken. Overeengekomen is om de looptijd van de regelingen eenmalig te verlengen tot 1 maart 2017. Daarmee wordt de indieningstermijn gelijk aan de indieningstermijn van de RKK-regeling (naar aanleiding van de Commissie Deetman). De betrokken partijen achten een totale looptijd van 3,5 jaar een redelijke termijn voor het indienen van een aanvraag.

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven voert het Statuut en de Tijdelijke regeling sinds de inwerkingtreding van de regelingen uit en draagt hiermee bij aan de erkenning van het leed van de slachtoffers. Hoewel geld het leed niet ongedaan kan maken, kan een financiële tegemoetkoming mogelijk zorgen voor enige genoegdoening voor de slachtoffers.
Slachtoffers kunnen hun aanvraag bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven indienen tot 1 maart 2017.

BRON:Schadefonds Gewelds Misdrijven

    Het is nu wo 30 nov 2022, 17:50