Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  • Reageren

De omgeving en seksueelmisbruik en kindermishandeling.

Admin
Admin

De omgeving en seksueelmisbruik en kindermishandeling. Oprich10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3494
Aantal berichten : 4326
Punten : 21833

De omgeving en seksueelmisbruik en kindermishandeling. Empty De omgeving en seksueelmisbruik en kindermishandeling.

Bericht van Admin do 19 nov 2015, 19:21

De omgeving en seksueelmisbruik en kindermishandeling.

Vandaag heb ik het er in een gesprek met mijn pyschologe over gehad, wat eigenlijk de impact voor de omgeving is als er dergelijke dingen in een gezin spelen, dit na aanvaring wat ik allemaal heb ervaren en heb gehoord deze week.

En de reacties die ik heb gekregen van mensen van vroeger.
Het ene heeft me nog meer geraakt dan het andere.
Maar ik ben er wel achter gekomen, dat het eigenlijk niet alleen mij is aangedaan.
Maar ook mijn omgeving is het slachtoffer geworden van het gene wat mij allemaal is aangedaan.

Mijn jeugd vriendinnetjes, de moeders van mijn jeugdvriendinnetjes en zo nog een aantal mensen uit mijn omgeving is het aangedaan, zelfs al wisten ze niet precies alles, toch heeft het een hele impact op hun gehad toen die tijd, maar ook nu.

Nu ik alles vertel over wat mij is overkomen aan die mensen is het heel moeilijk voor hun, en hebben een aantal zelfs gezegd zich schuldig te voelen, dat terwijl de dader altijd degene is die schuld heeft.

Nu andere er zo,n moeite mee hebben met mijn verleden, besef ik me eigenlijk pas hoe erg het voor mij is, en dat vind ik lastig, want ik wil graag sterk zijn, en ik dacht dat ik het allemaal al had verwerkt, maar niks is minder waar de verwerking begint eigenlijk nu pas, nu ik me leven redelijk op orde heb.

Nu ik terug kijk op me leven heb ik het gevoel bij bepaalde mensen dat ze me meer als object zagen dan als mens.

Het doet pijn, en het is een pijn die door merg en been heen gaat..
Ik kom dieper en dieper bij mijn pijn, Het muurtje wat mij altijd zo beschermt heeft, brokkelt af.

Ik dacht dat EMDR de zwaarste therapie was die er maar is om trauma's te verwerken, maar ik denk dat ik dit proces zwaarder vind dan dat.
Maar ook dit is iets waar ik doorheen moet, ik voel nu niet alleen me eigen pijn, maar ook de pijn en het verdriet van mijn omgeving..

En ik merk dat iedereen er anders mee omgaat, de een ontkent het liever, de ander geeft aan dat hij of zij het erg voor mij vind, en weer ander word heel boos op de daders en zien de dader het liefst achter de tralies, en weer andere die zijn er gewoon voor mij.

En ik die dacht het allemaal zo goed met me ging, kom er achter dat ik toch nog meer trauma bij mij draag dan ik dacht.

Mensen die ik vertel over mijn verleden zonder dat ze me kennen of hebben gekend die schrikken altijd al van mijn verhaal en verleden.

voor mij is het gewoon de realiteit wat er is gebeurd in mijn leven,  en heb ik nog steeds last van het seksueel misbruik wat me door verschillende mensen is aangedaan , het fysieke en verbale geweld, het gebrek aan aandacht voor mijn kleding en emoties..

Maar nu ben ik volwassen en woon ik op mezelf op mijn eigen plekje.
En ben ik veilig, en heb ik de juiste mensen om me heen.

Maar voor nu stop ik even met praten over het verleden met mensen van vroeger, want ik kom er steeds meer achter dat mijn vader zelfs nog gestoorder is dan ik dacht..

Maar wat ik dus wil vertellen met deze blog, ook voor de omgeving zijn dergelijke zaken moeilijk te verkroppen. En eigenlijk is de omgeving dus ook slachtoffer van kindermishandeling en seksueel misbruik als ze het van dichtbij meemaken.

BRON: onthecht.wordpress.com

  • Reageren

Het is nu wo 19 jun 2024, 12:16