Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

 • Blogs
 • Mededelingen
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.

  Zorgen over wetsvoorstel Jeugdwet Popeye10


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Zorgen over wetsvoorstel Jeugdwet

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3412
Aantal berichten : 4223
Punten : 20791

Zorgen over wetsvoorstel Jeugdwet Empty Zorgen over wetsvoorstel Jeugdwet

Bericht van Admin ma 22 jul 2013, 17:16

In een reactie op het concept wetsvoorstel Jeugdwet heeft Abvakabo FNV aangeven dat het voorstel aanleiding geeft tot grote zorg onder de jeugdzorgwerkers. Zij vrezen dat de overheveling naar de gemeenten zal gebeuren voordat de gemeenten voldoende kennis en deskundigheid over de jeugdzorg hebben.
Dit kwam naar voren tijdens een themamiddag van de bond voor leden in de jeugdzorg. Het streven naar een integrale jeugdzorg, het idee van één-gezin-één-plan en het samenbrengen van de verschillende financieringstromen wordt breed gedragen. Toch geeft het wetsvoorstel aanleiding tot grote zorg. Het huidige stelsel wordt afgebroken voordat de fundamenten van de nieuwe organisatie voldoende zijn opgebouwd.

Contraproductief

Het ontbreekt aan voldoende kaders en randvoorwaarden, en de gelden zijn niet geoormerkt, waardoor versnippering en verschraling van de zorg dreigt. 
Verdergaande marktwerking en aanbesteding beoordelen de jeugdzorgwerkers als contraproductief. Op de voorgestelde registratie en certificering zijn een aantal aanmerkingen te maken. Deze staan uitgebreid beschreven in de brief aan de staatsecretaris van Volksgezondheid Welzijn en Sport en de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie.

Standpunt VNG

Verder heeft de bond kennisgenomen van het standpunt van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), die meer beleidsvrijheid voor de gemeenten wenst. 
En vraagt de bond de staatssecretarissen om juist meer regels te stellen rondom de overgang en om de budgetten te oormerken.

Commissie Samson

Ook heeft de bond in het rapport van de commissie Samson gelezen, dat deze commissie zich, net zoals de Kinderombudsman, zorgen maakt over het transitieproces van de residentiële jeugdzorg en de pleegzorg naar de gemeenten, omdat er bij de gemeenten nog onvoldoende kennis in huis is. 
Tot de tijd die nodig is de kennis te verwerven adviseert de commissie om de zorg niet over te laten gaan naar de gemeenten. De bond sluit zich daarbij aan en ziet dit als bevestiging van haar eigen standpunt en zorgen.
Bijlagen
Zorgen over wetsvoorstel Jeugdwet AttachmentZorgen_over_wetsvoorstel_Jeugdwet.pdf
Download Zorgen over wetsvoorstel Jeugdwet
Je hebt geen toestemming om bijlagen te downloaden.
(69 KB) Gedownload 0 keerZorgen over wetsvoorstel Jeugdwet Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Het is nu ma 04 jul 2022, 02:27