Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Zorgen over wetsvoorstel Jeugdwet

  Admin
  Admin

  Zorgen over wetsvoorstel Jeugdwet Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21833

  Zorgen over wetsvoorstel Jeugdwet Empty Zorgen over wetsvoorstel Jeugdwet

  Bericht van Admin ma 22 jul 2013, 17:16

  In een reactie op het concept wetsvoorstel Jeugdwet heeft Abvakabo FNV aangeven dat het voorstel aanleiding geeft tot grote zorg onder de jeugdzorgwerkers. Zij vrezen dat de overheveling naar de gemeenten zal gebeuren voordat de gemeenten voldoende kennis en deskundigheid over de jeugdzorg hebben.
  Dit kwam naar voren tijdens een themamiddag van de bond voor leden in de jeugdzorg. Het streven naar een integrale jeugdzorg, het idee van één-gezin-één-plan en het samenbrengen van de verschillende financieringstromen wordt breed gedragen. Toch geeft het wetsvoorstel aanleiding tot grote zorg. Het huidige stelsel wordt afgebroken voordat de fundamenten van de nieuwe organisatie voldoende zijn opgebouwd.

  Contraproductief

  Het ontbreekt aan voldoende kaders en randvoorwaarden, en de gelden zijn niet geoormerkt, waardoor versnippering en verschraling van de zorg dreigt. 
  Verdergaande marktwerking en aanbesteding beoordelen de jeugdzorgwerkers als contraproductief. Op de voorgestelde registratie en certificering zijn een aantal aanmerkingen te maken. Deze staan uitgebreid beschreven in de brief aan de staatsecretaris van Volksgezondheid Welzijn en Sport en de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie.

  Standpunt VNG

  Verder heeft de bond kennisgenomen van het standpunt van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), die meer beleidsvrijheid voor de gemeenten wenst. 
  En vraagt de bond de staatssecretarissen om juist meer regels te stellen rondom de overgang en om de budgetten te oormerken.

  Commissie Samson

  Ook heeft de bond in het rapport van de commissie Samson gelezen, dat deze commissie zich, net zoals de Kinderombudsman, zorgen maakt over het transitieproces van de residentiële jeugdzorg en de pleegzorg naar de gemeenten, omdat er bij de gemeenten nog onvoldoende kennis in huis is. 
  Tot de tijd die nodig is de kennis te verwerven adviseert de commissie om de zorg niet over te laten gaan naar de gemeenten. De bond sluit zich daarbij aan en ziet dit als bevestiging van haar eigen standpunt en zorgen.
  Bijlagen
  Zorgen over wetsvoorstel Jeugdwet AttachmentZorgen_over_wetsvoorstel_Jeugdwet.pdf
  Download Zorgen over wetsvoorstel Jeugdwet
  Je hebt geen toestemming om bijlagen te downloaden.
  (69 KB) Gedownload 0 keer


   Het is nu wo 19 jun 2024, 13:29