Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  NIP onderschrijft aanbevelingen Commissie-Samson

  Admin
  Admin

  NIP onderschrijft aanbevelingen Commissie-Samson Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4327
  Punten : 21864

  NIP onderschrijft aanbevelingen Commissie-Samson Empty NIP onderschrijft aanbevelingen Commissie-Samson

  Bericht van Admin ma 22 jul 2013, 17:19

  Maandag 8 oktober 2012 is het rapport 'Omringd door zorg, toch niet veilig' van de Commissie-Samson verschenen.
  Het rapport beschrijft het onderzoek naar signalen van seksueel misbruik van minderjarigen die onder verantwoordelijkheid van de overheid zijn geplaatst in (rijks)instellingen en pleeggezinnen tussen 1945 en 2010. Bekijk het volledige rapport.
  De sector Jeugd van het NIP bestudeert het rapport momenteel en zal later nog met een uitgebreide reactie komen. Het geeft al wel aan een aantal aanbevelingen te onderschrijven.


  Professionalisering en zelfreflectie


  Ook het NIP vindt dat er meer en structureel aandacht moet komen voor seksualiteit in de beroepsopleidingen, zowel op (post)WO, HBO als MBO-niveau. 
  Verder is van belang het vergroten van de transparantie en het verminderen van de werkdruk van professionals in de jeugdzorg. Dit laatste geeft ruime voor zelfreflectie (bijvoorbeeld binnen intervisie) en professionalisering. De sector Jeugd van het NIP is nauw betrokken bij het traject Professionalisering Jeugdzorg, en overlegt hierover onder meer geregeld met Jeugdzorg Nederland. 
  Deze brancheorganisatie heeft onlangs een onafhankelijke commissie ingesteld die verantwoordelijk wordt voor het ontwikkelen van het 'Kwaliteitskader Voorkomen Seksueel Misbruik' en voor het toezien op de implementatie, uitvoering en borging hiervan. Ook zal de commissie gaan bewaken dat de aanbevelingen van de commissie Samson, gericht op de branche, worden overgenomen.
  Bijlagen
  NIP onderschrijft aanbevelingen Commissie-Samson AttachmentNIP onderschrijft aanbevelingen Commissie.pdf
  Download NIP onderschrijft aanbevelingen Commissie-Samson
  Je hebt geen toestemming om bijlagen te downloaden.
  (72 KB) Gedownload 0 keer


   Het is nu vr 19 jul 2024, 23:18