Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Onderzoek naar kindermisbruik in asielzoekerscentrum De Orangerie in Eindhoven

  PopeyeKamper
  PopeyeKamper

  Onderzoek naar kindermisbruik in asielzoekerscentrum De Orangerie in Eindhoven Teamli10

  Registratiedatum : 23-07-13
  Reputatie : 270
  Aantal berichten : 116
  Punten : 5007

  Onderzoek naar kindermisbruik in asielzoekerscentrum De Orangerie in Eindhoven Empty Onderzoek naar kindermisbruik in asielzoekerscentrum De Orangerie in Eindhoven

  Bericht van PopeyeKamper do 03 dec 2015, 13:44

  Onderzoek naar kindermisbruik in asielzoekerscentrum De Orangerie in Eindhoven Archieffoto_ANP
  Archieffoto: ANP

  Onderzoek naar kindermisbruik in asielzoekerscentrum De Orangerie in Eindhoven

  EINDHOVEN - De politie is bezig met een onderzoek naar een mogelijk geval van kindermisbruik in De Orangerie in Eindhoven. Aanleiding is een van de negentien meldingen die de politie sinds de opening van het asielzoekerscentrum (azc), ruim een jaar geleden, kreeg.

  Burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven antwoorden dit op raadsvragen van de Lijst Pim Fortuyn.

  Gewelddadig incident
  Het college meldt ook dat er op 17 oktober in de Orangerie een man is aangehouden, aan wie een tijdelijk algeheel azc-verbod zou worden uitgereikt. De asielzoeker was betrokken bij een eerder gewelddadig incident in Breda.

  De man verbleef enkele dagen in de Eindhovense opvang toen het COA de politie inschakelde. Het is niet bekend uit welk land hij komt.

  Andere meldingen
  Verder zijn er sinds de opening van het Eindhovense azc nog achttien meldingen binnengekomen bij de politie. Die behelsden onder meer kleine ruzies, een mishandeling, huiselijk geweld en een bedreiging. Volgens B en W van Eindhoven waren de incidenten door optreden van azc-personeel en politie snel onder controle.

  Het college laat de LPF desgevraagd ook nog weten dat in De Orangerie voor zover bekend geen problemen zijn geweest die betrekking hebben op geloof of geaardheid van de bewoners.

  'Asielzoekers moeten rechten verliezen na ongeregeldheden'
  De LPF vindt dat asielzoekers die betrokken zijn bij ongeregeldheden in het azc hun rechten verliezen en dat ze moeten worden uitgezet om verdere onrust te voorkomen. B en W laten hierop weten dat gemeenten niet over de toekenning en intrekking van vergunningen aan asielzoekers gaan. Het Rijk is hiervoor verantwoordelijk.

  Publicatie: woensdag 2 december 2015 - 22:35
  Gewijzigd: donderdag 3 december 2015 - 10:50
  Auteur: Hans Janssen

  BRON: omroepbrabant.nl  Onderzoek naar kindermisbruik in asielzoekerscentrum De Orangerie in Eindhoven Onders11
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels |
  | Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan Contact op met Admin |


   Het is nu do 18 apr 2024, 03:35