Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  CELEVT Brandbrief Tweede Kamer: verbeter GGZ behandelingen voor mishandelde en seksueel misbruikte volwassenen

  Admin
  Admin

  CELEVT Brandbrief Tweede Kamer: verbeter GGZ behandelingen voor mishandelde en seksueel misbruikte volwassenen Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3487
  Aantal berichten : 4320
  Punten : 21625

  CELEVT Brandbrief Tweede Kamer: verbeter GGZ behandelingen voor mishandelde en seksueel misbruikte volwassenen Empty CELEVT Brandbrief Tweede Kamer: verbeter GGZ behandelingen voor mishandelde en seksueel misbruikte volwassenen

  Bericht van Admin wo 16 dec 2015, 13:42

  CELEVT Brandbrief Tweede Kamer: verbeter GGZ behandelingen voor mishandelde en seksueel misbruikte volwassenen AAEAAQAAAAAAAAXyAAAAJDM2ZTYwYmExLWYwMTEtNDdiZC1hYWJjLWNjNDdjOTFhNTE5ZA

  CELEVT Brandbrief Tweede Kamer: verbeter GGZ behandelingen voor mishandelde en seksueel misbruikte volwassenen

  Slachtoffers van kindermishandeling, verwaarlozing en seksueel misbruik, behandelaren, wetenschappers en bestuurders schreven een Brandbrief: verbeter de GGZ behandeling voor ernstig getraumatiseerde volwassenen! 

  Volgens grootschalige overzichtsstudies heeft circa 50-70% van de mensen in Nederland met ernstige psychische stoornissen een geschiedenis van kindermishandeling, verwaarlozing en seksueel misbruik in de jeugd. 

  De behandeling van deze volwassenen is al langer een van de grootste knelpunten in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en is door Zorgverzekeraars Nederland en VWS reeds in 2006 als zodanig benoemd. Het advies van de Gezondheidsraad van 2011 om de behandeling te verbeteren is nog steeds niet opgevolgd. 

  Schrijvers van de Brandbrief vragen de politiek dringend de behandeling ter hand te nemen en doen voorstellen voor een aanpak. Bespreking in de Tweede Kamer op 20 januari 2016. 
  U kunt aanwezig zijn. Zie de brief op www.celevt.nl onder publicaties http://www.celevt.nl/publicaties

  BRON: linkedin.com/pulse


   Het is nu ma 11 dec 2023, 20:23