Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Kindermisbruik soldaten ging door omdat VN niet ingreep

TonnyKamper
TonnyKamper
Webmaster
Administrator
Webmaster Administrator

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 724
Aantal berichten : 582
Punten : 9835

Kindermisbruik soldaten ging door omdat VN niet ingreep Empty Kindermisbruik soldaten ging door omdat VN niet ingreep

Bericht van TonnyKamper do 17 dec 2015, 21:12

Kindermisbruik soldaten ging door omdat VN niet ingreep Media_xll_3472873
’Zelfs Unicef keek de andere kant op’

Kindermisbruik soldaten ging door omdat VN niet ingreep

De VN heeft niet opgetreden na beschuldigingen dat onder meer Franse vredesmilitairen zich in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) vergrepen hebben aan kinderen. Dat 'grove institutionele falen' heeft tot meer misbruik geleid, concludeert een onafhankelijk panel in een nieuw onderzoek.


Verklaringen over kinderen van soms pas 9 jaar oud, die begin 2014 middenin een oorlogsgebied seksuele handelingen verrichten in ruil voor eten 'gingen van bureau naar bureau, van inbox naar inbox, door meerdere VN-kantoren, terwijl niemand verantwoordelijkheid nam', aldus het nieuwe rapport. Een jongetje dat melding had gemaakt van misbruik van zijn vriendjes door blauwhelmen werd later zelf ook verkracht.

Zelfs de kinderorganisatie van de VN, Unicef, wordt verweten een andere kant op te hebben gekeken. ,,Het is zeer spijtig dat deze kinderen verraden zijn door dezelfde mensen die gestuurd waren om ze te beschermen", laat secretaris-generaal Ban Ki-moon donderdag weten in een verklaring.

Fout op fout
Volgens de onderzoekers verzaakten VN-medewerkers met de verklaringen van de misbruikte kinderen naar hogerhand te stappen. Mogelijk omdat ze bezorgd waren over de politieke consequenties, omdat Frankrijk bij het schandaal betroken was. Ook het beschermen en ondersteunen van de kinderen schoot tekort. De hongerige kinderen vertelden de medewerkers dat ze meegingen in het misbruik in de hoop daar eten voor terug te krijgen. 

De VN heeft daarnaast geen verder onderzoek gedaan naar de aantijgingen en leek bovendien meer bezorgd te zijn over een VN-medewerker die anoniem de Franse autoriteiten had gewaarschuwd.

,,Het welzijn van de slachtoffers en de aansprakelijkheid van de daders kwam op de tweede plaats, als het al besproken is", staat er in het rapport.

Rapport
Een VN-medewerker lekte in april dit jaar een rapport van de VN aan de Franse autoriteiten. Daarin staat dat vredestroepen uit Frankrijk zich in de CAR vergrepen aan kinderen . Sommige waren maar negen jaar oud. Volgens de medewerker faalt de VN in het stoppen van het misbruik. Maar de Fransen hebben het rapport al in juli 2014 ontvangen, zo zei een woordvoerder van justitie woensdag. ,,Het onderzoek loopt nog'', klonk het.

In reactie op het schokkende rapport werd een onafhankelijk onderzoek ingesteld. Volgens het nieuwe rapport ging de VN toen pas aan de slag met de verklaringen van de kinderen.

Nu, anderhalf jaar later is er nog altijd niemand gearresteerd.

Chaos
De CAR werd en wordt geteisterd door gevechten tussen christelijke en moslimmilities. De onlusten begonnen in maart 2013 toen islamitische rebellen de macht grepen. Duizenden mensen zijn omgekomen en honderdduizenden op de vlucht geslagen. Blauwhelmen van de Verenigde Naties proberen de situatie te stabiliseren en de vrede te laten terugkeren.

BRON: AD.nlKindermisbruik soldaten ging door omdat VN niet ingreep Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Het is nu zo 17 okt 2021, 23:49