Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Dus Jeugdzorg doet aan kinderhandel

  Admin
  Admin

  Dus Jeugdzorg doet aan kinderhandel Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4327
  Punten : 21864

  Dus Jeugdzorg doet aan kinderhandel Empty Dus Jeugdzorg doet aan kinderhandel

  Bericht van Admin di 22 dec 2015, 19:35

  Dus Jeugdzorg doet aan kinderhandel Voor_Jeugdzorg_op__213355a
  Instellingen voor jeugdzorg omzeilen steeds vaker de rechter wanneer ze een kind willen opsluiten voor behandeling. Ze doen dit niet in het belang van het kind, maar omdat ze kampen met financiële problemen.

  Dat constateert de Inspectie Jeugdzorg. Volgens een woordvoerder van de toezichthouder wordt hiermee het VN Kinderrechtenverdrag geschonden. Staatssecretaris Van Rijn werd hier eind augustus al voor gewaarschuwd, maar hij licht nu de Tweede Kamer pas in.

  In de jeugdzorg wordt al enkele jaren op het scherp van de snede gevochten om omzet. In die strijd wordt niet geschroomd om hulpbehoevenden kinderen op wachtlijsten te plaatsen om zo meer omzet te kunnen binnenhalen.

  Het overheidsbeleid is er op gericht zo min mogelijk kinderen gedwongen op te nemen. Omdat dit beleid werkt, kampen instellingen voor jeugdzorg met overcapaciteit. Om de lege bedden snel te vullen, wordt gezocht naar kinderen die hulp nodig hebben. Hen wordt opname in een instelling aangeboden, maar de verplichte gang daarvoor naar de rechter wordt overgeslagen. Die zou eigenlijk moeten controleren of het terecht is dat een kind opgesloten wordt voor zijn behandeling.

  Bizar genoeg komen de jeugdzorgbedrijven openlijk uit voor het ondermijnen van de rechtsgang. „De door de sector genoemde redenen voor deze plaatsingen zijn voor een belangrijk deel bedrijfseconomisch van aard”, schrijft de Inspectie. „Door een daling van de vraag naar gesloten jeugdhulp plaatsen dreigt leegstand, waardoor de continuïteit van instellingen in gevaar kan komen. Met het opnemen van jongeren zonder machtiging gesloten jeugdhulp kan deze leegstand volgens de sector voor een deel gecompenseerd worden.”

  De gang van zaken staat in schril contrast met de uitgangspunten van de nieuwe Jeugdwet, die dit jaar van kracht is geworden. Daarin is juist afgesproken dat de kinderrechter een veel belangrijkere rol zou krijgen.

  „Dit is een fundamenteel recht van het kind, het is niet niks als je in een instelling moet worden opgenomen”, zegt een woordvoerder van de Inspectie. Hij kan niet zeggen in hoeveel gevallen de rechter is overgeslagen.

  BRON: fakka.nl

  Anonymous
  stroke
  Gast

  Dus Jeugdzorg doet aan kinderhandel Empty Jeugdzorg doet aan kinderhandel

  Bericht van stroke zo 27 dec 2015, 12:01

  Jeugdzorg, het woord zegt het al, zorg voor de jeugd.
  Mijn persoonlijke beleving is zeer negatief wat beide kanten van jeugdzorg/kinderbescherming betreff.
  Zelf seksueel misbruikt zijnde jaren lang, maar ook jarenlang mishandeld psygisch en lichamelijk tot vele ziekenhuisopnames als gevolg daarvan aan toe, met decennia lang problemen nadat ik weg was van Neerbosch.
  Maar ook de andere kant als hulp aan alleenstaande moeder 5 jaar lang vrijwillig gezorgd voor haar kind waarvan het laatste jaar als vrijwillige pleegouders onder jeugdzorg.. precies 3 dagen voordat wij meer zeggenschap zouden krijgen werd het kind weggehaald.
  Maar naar mijn mening behoort jeugdzorg kinderen te helpen binnen het gezin, ofwel die ruim 500 euro p/m kunnen ze beter besteden aan het kind in de thuissituatie o/a door ondersteuning van de ouder(s) nu worden altijd minstens 2 personen de dupe van de geld zucht van jeugdzorg, het kind en de verzorgende ouder.
  Zo werd de moeder van het kindje wat bij ons kwam al gedwongen te gaan werken voor de uitkering toen het kind nauwelijks een jaar was door de sociale dienst en ondertussen werd zij (De moeder) ook nog eens onder dwang van het uit huis plaatsen van het kind door de schuld hulp en gezinsvoogd seksueel misbruikt en aan drugs geholpen.
  Nu is het kind in een bevriend pleeggezin van de jeugdzorg medewerkster die al 3 eigen en nu dus 4 pleegkinderen heeft, wat hen dus financieel een voordeel boven op de bijstandsuitkering en subsidies een belasting en subsidie vrij extra inkomen geeft van ruim 2100 euro per maand plus nog allerlei vergoedingen oplopend tot boven de 5000 euro per jaar.
  Dit geld kan beter worden besteed aan gezinshulp en schuldsanering van de meestal alleenstaande moeder.
  Admin
  Admin

  Dus Jeugdzorg doet aan kinderhandel Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4327
  Punten : 21864

  Dus Jeugdzorg doet aan kinderhandel Empty Re: Dus Jeugdzorg doet aan kinderhandel

  Bericht van Admin zo 27 dec 2015, 13:10

  Hartelijk dank voor jouw reactie stroke !

  Wij kunnen het alleen maar 100% met je eens zijn, op de manier waarop het nu georganiseerd is is jeugdzorg niets anders dan een bedrijf die moet zorgen dat ze hun bestaansrecht blijven waarborgen en de banen van hun medewerkers niet op het spel mogen zetten, waardoor dit hun eerste prioriteit is die altijd gaat boven het belang van het kind en het gezin !

  Als zij in hen belang zouden werken zouden zij zichzelf overbodig maken op den duur en dat moet dus ten allen tijden voorkomen worden.. 

  Eigenlijk mag dit de naam zorg helemaal niet dragen, het heeft er niets meer mee te maken, het is meer jeugdhandel geworden, krankzinnig gewoon dus !!


   Het is nu vr 19 jul 2024, 22:46