Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening !

  Admin
  Admin

  Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening ! Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21806

  Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening ! Empty Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening !

  Bericht van Admin za 26 dec 2015, 12:36

  Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening ! 7d1c6b6e9fafccf6df34ef17a7698b8e
  Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening !

  Begin februari 2015  wordt het Zuid-Hollandse dorp Roelofarendsveen opgeschrikt door het geluid van gierende sirenes van politie en ambulance. Een twaalfjarige meisje is met nog onbekend letsel en ernstig onderkoeld naar het ziekenhuis vervoerd en is er volgens de buurtgenoten slecht aan toe.

  De verwaarlozing en mishandeling van de 12-jarig Wendy is als een bom ingeslagen, ,,Wat hier is gebeurd, tart elk voorstellingsvermogen,” zegt Angela Huigsloot. Zij en andere bewoners van het doorgaans rustige polderweggetje Geestweg hebben de sirenes gehoord.

  Het Openbaar Ministerie is een grootschalig onderzoek begonnen naar de omstandigheden waarin het meisje zich bevond en in welke kritieke toestand zij werd aangetroffen in de woning aan de Geestweg. Het slachtoffertje wordt pas begin november uit het ziekenhuis ontslagen. De vader en stiefmoeder zijn aangehouden op verdenking van zware mishandeling en verwaarlozing.

  Jeugdzorg blijkt zich al jaren te bemoeien met het 12-jarige meisje.

  De 34-jarige stiefmoeder Petra T., die vastzit op verdenking van de zware mishandeling en verwaarlozing van het meisje, was zelfs vice-voorzitter van de Cliëntenraad Jeugdzorg Zuid-Holland van bureau Jeugdbescherming West.

  levert al bijna tien jaar strijd tegen Jeugdzorg west waar zij nu in de cliëntenraad zit. Zij klopte destijds zelf bij jeugdzorg aan omdat zij vermoedde dat er iets scheelde aan de twee kinderen uit het vorige huwelijk van haar huidige man, het twaalfjarige meisje en haar twee jaar oudere broertje. De stiefmoeder zei hierover eerder in een regionale krant dat jeugdzorg wel negen gezinsvoogden stuurde die de controle over het gezin volledig overnamen, zonder dat er naar vader en stiefmoeder werd geluisterd. Zij besloot daarop zitting te nemen in de cliëntenraad.

  Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening ! Het-zou-geen-pijn-moeten-doen

  De vader is een geziene ondernemer in het dorp. En hoewel niet erg actief in het vrijwilligerswerk, zoals zijn vrouw Petra wel is, wordt hij volgens de buurt gerespecteerd. Hij komt uit een grote familie van potgrondkwekers. Zelf is hij sinds enkele jaren zelfstandig vrachtwagenchauffeur. Huigsloot: ,,Heel veel mensen weten wat er gebeurde. Het is ook talloze malen aangekaart bij instanties. Jeugdzorg weet het ook allemaal. Ik denk dat die vrouw het dorp niet meer hoeft binnen te komen. Ik begrijp niet hoe haar man het allemaal heeft kunnen laten gebeuren. Aan hem was overigens nooit veel aan te merken.”

  Het gaat nu naar omstandigheden goed met Wendy, maar ze zal nog een lange weg te gaan hebben voor ze haar leven weer op kan pakken. Het meisje is overgebracht naar een pleeggezin. ,,Dit is in goed overleg met haar eigen moeder,” zegt Van Dijk. Het is niet bekend of Wendy permanent in dit pleeggezin blijft.

  Zowel vader Ron als stiefmoeder Petra T. zitten nog in hechtenis. De vrouw blijft in ieder geval nog drie maanden vast zitten. De raadkamer van de Haagse rechtbank besluit vandaag over de voortzetting van de hechtenis van Ron T. De rechtbank vond het verstandig om de stiefmoeder langer in hechtenis te houden omdat zij de kans op herhaling aanwezig achtte.

  ,,Zij ontbeert het empathische vermogen om voor haar (stief)kinderen te zorgen,” stelde de rechtbank vorige week in een verklaring vast.

  BRON: voordelachvaneenkind.nl  Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening ! Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Trijntje
  Trijntje

  Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening ! Ervari10

  Registratiedatum : 05-08-13
  Reputatie : 1652
  Aantal berichten : 711
  Punten : 6533

  Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening ! Empty Re: Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening !

  Bericht van Trijntje za 26 dec 2015, 23:00

  Er is niets nieuws onder de zon.
  Al een aantal keren heb ik me dit jaar verschrikkelijk boos gemaakt over dit verhaal, maar ook over heel veel andere verhalen. Het maakt me zo moedeloos.  - Trijntje -

  Admin
  Admin

  Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening ! Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21806

  Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening ! Empty Re: Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening !

  Bericht van Admin za 26 dec 2015, 23:45

  Trijntje schreef:Er is niets nieuws onder de zon.
  Al een aantal keren heb ik me dit jaar verschrikkelijk boos gemaakt over dit verhaal, maar ook over heel veel andere verhalen. Het maakt me zo moedeloos.

  Mij ook Trijntje, ik kan wel janken  :'( af en toe zakt de moed me echt in de schoenen, wanneer worden ze nou eens wakker hier, al die zogenaamde controlerende organen doen geen fluit en wachten altijd tot het te laat is voordat ze ingrijpen  Kwaad  Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening ! Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.


   Het is nu do 23 mei 2024, 05:01