Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

Brandbrief over behandelingen mishandelde en misbruikte volwassenen

Admin
Admin

Brandbrief over behandelingen mishandelde en misbruikte volwassenen Oprich10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3416
Aantal berichten : 4268
Punten : 21080

Brandbrief over behandelingen mishandelde en misbruikte volwassenen Empty Brandbrief over behandelingen mishandelde en misbruikte volwassenen

Bericht van Admin zo 27 dec 2015, 15:27

Brandbrief over behandelingen mishandelde en misbruikte volwassenen Logo-ministerie-vws

Brandbrief over behandelingen mishandelde en misbruikte volwassenen

16-12-2015

Verbeter de GGZ-behandeling voor ernstig getraumatiseerde volwassenen! Dat hebben slachtoffers van kindermishandeling, verwaarlozing en seksueel misbruik, behandelaren, wetenschappers en bestuurders in een brandbrief aan de Tweede Kamer geschreven.

Volgens grootschalige overzichtsstudies heeft circa 50-70 procent van de mensen in Nederland met ernstige psychische stoornissen een geschiedenis van kindermishandeling, verwaarlozing en seksueel misbruik in de jeugd.

Knelpunt
De behandeling van deze volwassenen is al langer een van de grootste knelpunten in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en is door Zorgverzekeraars Nederland en VWS reeds in 2006 als zodanig benoemd. Het advies van de Gezondheidsraad van 2011 om de behandeling te verbeteren is nog steeds niet opgevolgd.
De schrijvers van de Brandbrief vragen de politiek dringend de behandeling ter hand te nemen en doen voorstellen voor een aanpak. De bespreking in de Tweede Kamer vindt plaats op 20 januari 2016.

Download pdf-bestand de brandbrief (Pdf-bestand 357 kB, via celevt.nl)

BRON: huiselijkgeweld.nl

    Het is nu wo 30 nov 2022, 12:56