Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  • Reageren

OPROEP: Petitie Eerder openen archieven Kindertoevlucht-Klein Engelenburg

Admin
Admin

OPROEP: Petitie Eerder openen archieven Kindertoevlucht-Klein Engelenburg Oprich10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3494
Aantal berichten : 4326
Punten : 21838

OPROEP: Petitie Eerder openen archieven Kindertoevlucht-Klein Engelenburg Empty OPROEP: Petitie Eerder openen archieven Kindertoevlucht-Klein Engelenburg

Bericht van Admin zo 10 jan 2016, 19:49

Onderstaand treft U de petitie Eerder openen archieven Kindertoevlucht-Klein Engelenburg aan ! 

Dit betreft een kindertehuis waar helaas ook Stichting Lindenhout door een fusie de rechtsopvolger van is. Er zijn mensen die melding hebben gedaan bij de Cie Samson  maar geen inzage in dossiers kunnen krijgen, wat betreft namen/gebeurtenissen etc. omdat de archieven pas in 2038 worden geopend !

Nu in het kader van het nieuwe onderzoek van Micha de Winter waar vooronderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden i.v.m. archieven en dossiers die nog wel of niet aanwezig zouden zijn, is het natuurlijk absurd dat deze dossiers pas geopend mogen worden in 2038. Tegelijkertijd rijst er de vraag of er meer van dat soort archieven bestaan die niet geopend mogen worden ?

Vindt U dit ook onaanvaardbaar ? Teken dan a.u.b. deze petitie om deze lotgenoten te steunen..

       > | | | KLIK HIER om de petitie te tekenen. | | | <

OPROEP: Petitie Eerder openen archieven Kindertoevlucht-Klein Engelenburg KINDERTEHUIS%20KLEIN%20ENGELENBURG
Beschrijving:

Op woensdag 8 januari 1919 had er in de van Speijkstraat 153 in Den Haag een vergadering plaats. Deze was bijeengeroepen door het college van Diakenen van de Nederlandse Hervormde Gemeente en het Bestuur van de vereniging Kinderzorg, beiden uit Den Haag. Hieruit is de Vereniging Kindertoevlucht ontstaan.
Kindertoevlucht, in 1970 overgegaan in de stichting Klein Engelenburg en door een fusie per 1 januari 1994 onderdeel geworden van de Stichting Jeugdhulp Midden Gelderland.

Voor ons is van belang dat de dossiers inzake de organisatie en werkzaamheden van de vereniging “Kindertoevlucht”te ‘s-Gravenhage, voor de instandhouding van een tehuis voor opname en verzorging van kinderen (op protestants christelijke grondslag), eerder worden geopend.

We kunnen gezien onze levensverwachtingen niet wachten tot 2036.

Wij zoeken steun voor onze actie.

http://kindertehuis.wix.com/klein-engelenburg

Getekend
Getekend

OPROEP: Petitie Eerder openen archieven Kindertoevlucht-Klein Engelenburg Vip31110

Registratiedatum : 23-07-13
Reputatie : 31
Aantal berichten : 6
Punten : 4116

OPROEP: Petitie Eerder openen archieven Kindertoevlucht-Klein Engelenburg Empty Re: OPROEP: Petitie Eerder openen archieven Kindertoevlucht-Klein Engelenburg

Bericht van Getekend ma 11 jan 2016, 02:12

Wat ik mij afvraag is: hoe kan het dat de RKK aansprakelijk is gesteld en in dit geval bijvoorbeeld niet ook de Nederlands Hervomde gemeente en bijvoorbeeld Humanitas,
 uiteindelijk ook een stroming of de Gereformeerde kerk komen die er dan mee weg?

Admin
Admin

OPROEP: Petitie Eerder openen archieven Kindertoevlucht-Klein Engelenburg Oprich10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3494
Aantal berichten : 4326
Punten : 21838

OPROEP: Petitie Eerder openen archieven Kindertoevlucht-Klein Engelenburg Empty Re: OPROEP: Petitie Eerder openen archieven Kindertoevlucht-Klein Engelenburg

Bericht van Admin ma 11 jan 2016, 12:53

Getekend schreef:Wat ik mij afvraag is: hoe kan het dat de RKK aansprakelijk is gesteld en in dit geval bijvoorbeeld niet ook de Nederlands Hervomde gemeente en bijvoorbeeld Humanitas,
 uiteindelijk ook een stroming of de Gereformeerde kerk komen die er dan mee weg?

Goeie vraag @Getekend , wij zouden ook wel eens willen weten waarom er slechts één aansprakelijk gesteld wordt terwijl al die stromingen die je noemt er mee te maken hadden !
Hartelijk dank voor je reactie.  Dank U/Groetjes

Warme groet,

  • Reageren

Het is nu ma 24 jun 2024, 18:32