Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Celstraf geëist tegen vader wegens poging doodslag kind

  Admin
  Admin

  Celstraf geëist tegen vader wegens poging doodslag kind Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21833

  Celstraf geëist tegen vader wegens poging doodslag kind Empty Celstraf geëist tegen vader wegens poging doodslag kind

  Bericht van Admin ma 18 jan 2016, 20:59

  Celstraf geëist tegen vader wegens poging doodslag kind

  14 januari 2016 - Arrondissementsparket Amsterdam

  De officier van justitie in Amsterdam heeft vanmiddag een celstraf geëist van twaalf maanden waarvan zes voorwaardelijk tegen een 43-jarige man die verdacht wordt van poging doodslag op zijn zoontje van enkele maanden oud. Ook wordt hij verdacht van mishandeling van zijn kind. Tegen de eveneens 43-jarige moeder, die haar kind in hulpeloze toestand zou hebben gelaten en zou hebben nagelaten adequaat te handelen, eiste de officier een voorwaardelijke werkstraf van 240 uur.

  De mishandeling van het zoontje kwam aan het licht toen in februari 2015 de grootmoeder bij het verschonen zag dat het rechterbovenbeen van haar kleinzoon dikker was dan normaal. In het ziekenhuis werd vervolgens een gebroken been geconstateerd. Eerder had de huisarts een blauw oog bij de baby geconstateerd. In gesprekken met ‘Veilig Thuis’ (het vroegere Advies- en Meldpunt Kindermishandeling) die op deze constatering volgden, gaven de ouders aan dat ze eerder hulp hadden gevraagd bij de ouder-kindlijn.

  In telefoongesprekken met familie had de vader aangegeven dat hij de zwangerschap en de bevalling als belastend had ervaren en dat hij zich afgewezen voelde door zijn eigen zoon die zich slechts door zijn moeder en niet door hem zou laten troosten. Hij zou kort na de geboorte van zijn zoon psychische problemen hebben gekregen en oververmoeid, machteloos en verdrietig zijn geweest.

  Medisch onderzoek heeft vastgesteld dat zijn zoontje naast zijn gebroken rechterbovenbeen diverse andere botbreuken heeft gehad in beentjes en ribben. Op meerdere tijdstippen zou geweld zijn uitgeoefend op het jongetje. De botbreuken wezen volgens deskundigen specifiek op kindermishandeling, alleen bij kinderen met een hoog risico op mishandeling werden, zo blijkt uit een onderzoeksrapport uit 2011, vergelijkbare fracturen waargenomen. Het ‘schudden’ van de baby is, zo staat in datzelfde rapport, de belangrijkste oorzaak voor het ontstaan van dit soort fracturen.

  De officier in haar requisitoir: “Als vader diende verdachte zijn kind juist geborgenheid en bescherming te bieden. Zijn zoontje heeft echter het tegendeel ervaren. Het is niet verwonderlijk dat zelfs zo’n klein kind aanvoelt dat het niet veilig is. (--) Ook moeder, juist degene op wie je als kind te allen tijde moet kunnen rekenen, heeft onvoldoende zorg en verantwoordelijkheid getoond voor haar kind. (--) Twee ouders die van hun kind houden maar dat kind ook leed hebben aangedaan, maar die - weliswaar door eigen schuld - ook in een ellendige situatie terecht zijn gekomen. Ik zie in deze zaak alleen maar verliezers; in de eerste plaats het zoontje maar ook zijn ouders die hier nu samen terecht staan.”

  De man is in maart 2015 aangehouden door de politie. Na zes maanden in voorarrest te hebben gezeten werd de voorlopige hechtenis geschorst. De officier eiste bij de voorwaardelijke straf als bijzondere voorwaarden een meldplicht en een behandelverplichting en een proeftijd van drie jaar.

  BRON: OM.nl


   Het is nu wo 19 jun 2024, 13:31