Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Oud-directeur Neerbosch bekent misbruik

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3409
Aantal berichten : 4157
Punten : 20400

Oud-directeur Neerbosch bekent misbruik Empty Oud-directeur Neerbosch bekent misbruik

Bericht van Admin ma 22 jul 2013, 18:18

NIJMEGEN - Oud-directeur Joop Zalsman Wielenga van kinderdorp Neerbosch in Nijmegen bekent één toenmalig pupil seksueel te hebben misbruikt. 'Ik was onder invloed van alcohol, maar dat vind ik geen excuus. Ik heb er nog altijd spijt van', zegt Wielenga tegen Omroep Gelderland.

Wielenga was directeur van het kinderdorp van 1975 tot 1986. Jeugdzorginstelling Lindenhout, waar Neerbosch in is opgegaan, liet Omroep Gelderland vorige week al weten onderzoek te doen naar seksueel misbruik in juist dié periode. Over die bewuste periode zijn meerdere meldingen van slachtoffers binnengekomen.Een slachtoffer zei vorige week tegen Omroep Gelderland dat hij langere tijd door de toenmalig directeur is misbruikt. Dit gebeurde in het huis van de directeur op het kinderdorp en daarbuiten. 

Bij KLOKK (Koepel Landelijk Overleg Kerkelijk Kindermisbruik) zijn 4 meldingen binnengekomen over misbruik door de oud-directeur. Sinds de berichtgeving van Omroep Gelderland kreeg Lindenhout 2 meldingen en bij de omroep zelf kwamen 10 meldingen van slachtoffers binnen. Bij Nederland Heelt kwamen eerder al 12 meldingen binnen.

Zalsman Wielenga is direct na zijn vertrek in 1986 verhuisd naar de Filipijnen. Daar richtte hij een stichting op die arme kinderen financieel ondersteunt, zodat ze naar school kunnen. De voorzitter van de stichting kent het verhaal over de oprichter. Maar omdat Zalsman Wielenga al jaren geen bestuursfunctie meer heeft, ziet hij geen reden om de contacten tussen de stichting en Zalsman Wielenga te verbreken. De voorzitter zegt nooit verhalen over misbruik op de Filipijnen te hebben gehoord.

De Stichting Koepel Landelijk Overleg Kerkelijk Kindermisbruik (KLOKK)  roept slachtoffers van de oud-directeur op zich te melden.

Lindenhout: nog niet ingaan op beschuldigingen

Jeugdzorginstelling Lindenhout wil niet ingaan op beschuldigingen over de oud-directeur. Er zijn eerder onderzoeken gedaan naar Zalsman Wielenga. Een onafhankelijk onderzoek moet nu alle feiten op een rij zetten en daar wil de instelling niet op vooruit lopen.

Het onderzoek moet duidelijk maken wat er zich tussen 1975 en 1985 op Kinderdorp Neerbosch heeft afgespeeld. De vervolgvraag is wat Lindenhout daarvan kan leren en wat de instelling nu nog kan betekenen voor slachtoffers en moet doen richting de daders.

Donderdag komt Lindenhout met een telefoonnummer waar slachtoffers van seksueel misbruik op Kinderdorp Neerbosch zich kunnen melden. Het onafhankelijk onderzoek moet deze zomer zijn afgerond.


BRON: Omroep GelderlandOud-directeur Neerbosch bekent misbruik Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Het is nu za 16 okt 2021, 01:10