Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

 • Blogs
 • Mededelingen
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.

  Tot 40 maanden celstraf geëist wegens seksuele uitbuiting Popeye10


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Tot 40 maanden celstraf geëist wegens seksuele uitbuiting

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3412
Aantal berichten : 4223
Punten : 20789

Tot 40 maanden celstraf geëist wegens seksuele uitbuiting Empty Tot 40 maanden celstraf geëist wegens seksuele uitbuiting

Bericht van Admin do 21 jan 2016, 13:32

Tot 40 maanden celstraf geëist wegens seksuele uitbuiting Tralies
Tot 40 maanden celstraf geëist wegens seksuele uitbuiting

19 januari 2016 - Arrondissementsparket Amsterdam

Vandaag heeft de officier van justitie in Amsterdam celstraffen geëist van respectievelijk 18, 20 en 40 maanden tegen drie mannen in leeftijd variërend van 26 tot 28 jaar. De officier verdenkt de mannen van mensenhandel en seksuele uitbuiting.

De 27-jarige man wordt gezien als de hoofdverdachte die twee zusjes van zestien en zeventien jaar ertoe heeft gebracht zich te prostitueren. Hij heeft ze geworven, gehuisvest en foto’s van hen op een website laten plaatsen waar prostituees zich aanbieden. De twee andere verdachten zouden als chauffeur die de meisjes bracht en haalde weliswaar een kleinere maar evenzeer onmisbare rol hebben vervuld.

In november 2014 startte de politie een onderzoek na een melding bij Meld Misdaad Anoniem. Daarin werd gemeld dat de hoofdverdachte twee minderjarige Bulgaarse meisjes voor zich had werken in de prostitutie en dat deze meisjes via een website te boeken waren. Via die seksadvertenties op internet kwam de politie met de meisjes in contact. Onderzoek van telefoons, observaties, tapgesprekken en getuigenverklaringen leidden uiteindelijk naar de drie verdachten.

De mannen hebben volgens het OM op schaamteloze wijze misbruik gemaakt van de bijzonder kwetsbare positie waarin de twee minderjarige meisjes zich bevonden. De twee zusjes hebben van huis uit niet de hulp en steun gekregen die zij van hun ouders hadden mogen verwachten. Het lijkt erop dat de ouders van de meisjes zelf betrokken waren bij het prostitutiewerk van hun dochters.

De officier beschrijft in het requisitoir de ernst van de zaak: “Mensenhandel in de prostitutie vormt een ernstige inbreuk op de geestelijke en lichamelijke integriteit en persoonlijke vrijheid van individuen. Het zelfbeschikkingsrecht van slachtoffers wordt hierdoor in hevige mate geweld aangedaan. Als sprake is van minderjarige slachtoffers, is daarbij sprake van een bijzondere kwetsbare groep, die met alle mogelijke middelen moet worden beschermd. Dat geldt ook voor minderjarigen die menen dat zij zélf de keus hebben gemaakt om in de prostitutie te gaan werken; de wetgever heeft immers geoordeeld dat de wil van de minderjarige in dit soort gevallen niet relevant is.

Om de kwetsbare groep minderjarigen beter te beschermen is sinds 15 november 2013 de maximumstraf verhoogd als de slachtoffers minderjarig zijn, daarvoor gold de verhoogde strafmaat alleen voor minderjarigen jonger dan zestien jaar. Tegen de 26-jarige verdachte eiste de officier een gevangenisstraf van 18 maanden, tegen de 28-jarige verdachte een gevangenisstraf van 20 maanden en tegen de 27-jarige verdachte een gevangenisstraf van 40 maanden.

BRON: OM.nlTot 40 maanden celstraf geëist wegens seksuele uitbuiting Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Het is nu za 02 jul 2022, 14:07