Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  SEKSUEEL MISBRUIK SLACHTOFFERS; HOE VERGAAT HET HEN IN DE GGZ?

  Admin
  Admin

  SEKSUEEL MISBRUIK SLACHTOFFERS; HOE VERGAAT HET HEN IN DE GGZ? Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21806

  SEKSUEEL MISBRUIK SLACHTOFFERS; HOE VERGAAT HET HEN IN DE GGZ? Empty SEKSUEEL MISBRUIK SLACHTOFFERS; HOE VERGAAT HET HEN IN DE GGZ?

  Bericht van Admin za 23 jan 2016, 15:09

  SEKSUEEL MISBRUIK SLACHTOFFERS; HOE VERGAAT HET HEN IN DE GGZ? Revief-Logo
  Janneke Brederveld, een kerngroeplid van Revief heeft een belangrijk onderzoek opgezet aan de Open Universiteit in samenwerking met de Rutgers WPF. Belangrijk, omdat dit de hulpverlening aan mensen met een verleden van seksueel misbruik zou kunnen verbeteren!
  Hierbij haar oproep om mee te doen!

  SEKSUEEL MISBRUIK SLACHTOFFERS; HOE VERGAAT HET HEN IN DE GGZ?

  Een onderzoek naar de tevredenheid van cliënten met een geschiedenis van misbruik in de kindertijd over hun behandeling in de GGZ in Nederland

  Bent u wel eens in therapie geweest? Of opgenomen op een psychiatrische afdeling? Hoe ging dat? Kreeg u begrip en steun, kon u uw verhaal kwijt? Ging het ook wel eens minder prettig, werd u soms niet begrepen, of schoot u er niet zo veel mee op?

  Wij willen graag weten wat mensen met een geschiedenis van seksueel misbruik in de kindertijd vinden van de hulp die zij krijgen. Dat kan eraan bijdragen om de hulpverlening te verbeteren, waar nodig. Daarom willen wij u vragen om mee te werken aan dit onderzoek van de Open Universiteit en Rutgers WPF, over uw ervaringen met hulpverlening in de jaren tussen 2007 en nu.

  Waaruit bestaat het onderzoek?
  Het onderzoek bestaat uit drie vragenlijsten. Daarin worden vragen gesteld over symptomen waarvan u misschien last had toen u hulp zocht, over uw ervaringen met seksueel misbruik, en over uw behandeling. Het zijn ongeveer 100 vragen en het invullen ervan kost ongeveer 45 minuten. Alle gegevens die met deze vragenlijst worden verzameld zijn anoniem. Niemand kan zien of u hebt meegedaan, en u hoeft dat niemand te vertellen.

  Als u dat wilt, kunt u zich na het invullen van de vragenlijsten aanmelden voor een interview waarin aanvullende vragen worden gesteld, maar dit hoeft niet. In principe worden de eerste 25 mensen die zich hiervoor aanmelden geïnterviewd; bij overaanmelding kan het zijn dat u niet meer in aanmerking komt voor het interview.

  In de vragenlijst staan een aantal vragen die nare gevoelens kunnen oproepen omdat ze seksuele handelingen beschrijven die u mogelijk tegen uw wil hebt meegemaakt. Het is belangrijk dat u er bij stilstaat of u daarmee geconfronteerd wilt worden. Tijdens het invullen van de vragenlijst kunt u nog op elk moment stoppen, als u toch niet mee wilt doen, of het invullen onderbreken en later verder gaan. U kunt ook op elk moment nog afzien van het interview als u zich daarvoor hebt aangemeld, of er nog mee stoppen tijdens het interviews.

  Het kan zijn dat u behoefte hebt om te praten over wat de vragenlijst of het interview bij u oproept. Dan kunt u contact opnemen met Stichting Korrelatie (tel. 0900-1450, www.korrelatie.nl) of met uw therapeut, als u die hebt.

  Hoe kunt u meedoen?
  U kunt meedoen door de vragenlijsten in te vullen:
  http://lab.ou.nl/ls/index.php/652393?lang=nl

  Wij mogen uw antwoorden alleen gebruiken als u uw toestemming geeft voor deelname aan dit onderzoek. Bij het invullen van de vragenlijsten verschijnt er daarom eerst een toestemmingsformulier op het scherm.

  Wij hopen dat u aan dit onderzoek wilt meedoen en de vragenlijsten wilt invullen.

  Janneke Brederveld
  e-mail: janneke.brederveld@xs4all.nl
  tel.: 050 526 48 31
  Jacques van Lankveld
  e-mail: jacques.vanlankveld@ou.nl
  tel.: 045 576 26 95
  Willy van Berlo
  Mark Hommes
  e-mail: Mark.Hommes@ou.nl
  tel.: 050 313 83 00

  BRON: Revief op Facebook  SEKSUEEL MISBRUIK SLACHTOFFERS; HOE VERGAAT HET HEN IN DE GGZ? Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.


   Het is nu do 23 mei 2024, 21:41