Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Slachtoffers seksueel geweld krijgen hulplijn 0800-0188 , 24/7 bereikbaar.

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3409
Aantal berichten : 4157
Punten : 20410

Slachtoffers seksueel geweld krijgen hulplijn 0800-0188 , 24/7 bereikbaar. Empty Slachtoffers seksueel geweld krijgen hulplijn 0800-0188 , 24/7 bereikbaar.

Bericht van Admin di 26 jan 2016, 13:27

Slachtoffers seksueel geweld krijgen hulplijn 0800-0188 , 24/7 bereikbaar. Cc246373-8881-4c23-af7d-5e2814f1ee37?width=664&height=374
Slachtoffers seksueel geweld krijgen hulplijn

Voor slachtoffers van aanranding en verkrachting is er vanaf dinsdag een speciale hulplijn die 24 uur per dag bereikbaar is. Op 0800-0188 neemt de meldkamer van het Centrum Seksueel Geweld de telefoon op en brengt het slachtoffer in contact met het meest nabije centrum, waarvan er vanaf volgende maand tien verspreid over het land zijn.

In zo'n het centrum werken forensisch artsen, verpleegkundigen, hulpverleners en politie nauw samen. Daar wordt geïnventariseerd wat het slachtoffer nodig heeft aan medische zorg, forensisch onderzoek en psychologische hulp, en of het contact wil met de politie.

De speciale hulplijn is bedoeld voor recente gevallen van aanranding en verkrachting en maakt het mogelijk dat een slachtoffer sneller dan ooit geholpen kan worden. Dat is volgens het Centrum Seksueel Geweld van groot belang, omdat zo zwangerschap, besmetting met soa/hiv en een posttraumatische stressstoornis kunnen worden voorkomen. Ook is de kans dat de dader wordt opgespoord het grootst als er zo snel mogelijk sporenonderzoek wordt gedaan.

"Seksueel misbruik kan ook een litteken veroorzaken als je niets doet !"
Zegt Iva Bicanic, hoofd van het Centrum Seksueel Geweld in het UMC Utrecht.

Er is nog te weinig kennis over wat te doen na een aanranding of verkrachting, stelt psycholoog Iva Bicanic, hoofd van het Centrum Seksueel Geweld in het UMC Utrecht. 'Als een kind zich ernstig verbrandt, kom je meteen in actie omdat niemand wil dat zijn dochter of zoon een blijvend litteken oploopt. Seksueel misbruik kan ook een litteken veroorzaken als je niets doet. Toch weten weinig mensen wat te doen. Er bestaat geen EHBO-cursus seksueel geweld.`

De shock van de gebeurtenis, maar ook angst en schaamte maken dat veel slachtoffers zwijgen. Ook het feit dat de meeste daders bekenden uit de familie- en vriendenkring zijn, maakt de drempel om hulp te zoeken groot. De hulplijn van het Centrum Seksueel Geweld moet de drempel verlagen. Dat spoedige hulp belangrijk is, blijkt alleen al uit het feit dat van de slachtoffers die problemen hebben bij de verwerking, tweederde later opnieuw een vorm van seksueel of fysiek geweld meemaakt.

Van de slachtoffers loopt onder de vrouwen 45 procent kans op een posttraumatische stressstoornis, onder mannen is dat 65 procent. Het beschuldigen van het slachtoffer (`Had je daar maar niet moeten lopen' of 'Had je je maar anders moeten kleden') zijn vaak schadelijker dan de daad zelf, blijkt uit onderzoek.

BRON: volkskrant.nlSlachtoffers seksueel geweld krijgen hulplijn 0800-0188 , 24/7 bereikbaar. Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Het is nu ma 25 okt 2021, 14:03