Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Vaticaan: Bisschop hoeft misbruik niet te melden

  PopeyeKamper
  PopeyeKamper

  Vaticaan: Bisschop hoeft misbruik niet te melden Teamli10

  Registratiedatum : 23-07-13
  Reputatie : 270
  Aantal berichten : 116
  Punten : 5099

  Vaticaan: Bisschop hoeft misbruik niet te melden Empty Vaticaan: Bisschop hoeft misbruik niet te melden

  Bericht van PopeyeKamper wo 10 feb 2016, 23:01

  Vaticaan: Bisschop hoeft misbruik niet te melden Media_xll_3592118
  De voormalig aartsbisschop Bernard Law (midden) maakt een handgebaar naar kardinaal Camillo Ruini. Law werd gedwongen af te treden, wegens misbruikschandalen in zijn bisdom. 150 priester in Boston werden beschuldigd van kindermisbruik. © getty.

  Vaticaan: Bisschop hoeft misbruik niet te melden

  De katholieke kerk zegt tegen nieuwe bisschoppen dat het niet per se hun taak is beschuldigingen van kindermisbruik te melden. Alleen de slachtoffers en hun familie zouden het besluit moeten nemen aangifte bij de politie te doen.

  De Britse krant The Guardian meldt woensdag dat hij een document van deze strekking bezit. Dat document zou onlangs door het Vaticaan aan de kerkleiders zijn uitgegeven. Het is niet nodig naar de lokale autoriteiten, de politie of het Openbaar Ministerie te gaan, zo luidt de boodschap aan de bisschoppen. Hun enige opdracht is beschuldigingen intern te verwerken.

  Een speciale commissie die in opdracht van paus Franciscus opkomt voor de bescherming van minderjarigen, heeft waarschijnlijk geen rol gespeeld bij het opstellen van de richtlijnen en de training van bisschoppen. Die commissie liet eerder weten dat het melden van kindermisbruik juist een morele verplichting voor geestelijken is.Het Vaticaan weigerde woensdag elk commentaar.


  BRON: AD.nl


   Het is nu vr 19 jul 2024, 23:02