Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

 • Blogs
 • Mededelingen
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.

  Extra onderzoek in rechtszaak rond doodschudden baby Jimmy door oppasmoeder Popeye10


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Extra onderzoek in rechtszaak rond doodschudden baby Jimmy door oppasmoeder

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3412
Aantal berichten : 4223
Punten : 20791

Extra onderzoek in rechtszaak rond doodschudden baby Jimmy door oppasmoeder Empty Extra onderzoek in rechtszaak rond doodschudden baby Jimmy door oppasmoeder

Bericht van Admin di 23 feb 2016, 16:07

Extra onderzoek in rechtszaak rond doodschudden baby Jimmy door oppasmoeder Baby_Jimmy_overleed_vermoedelijk_nadat_hij_door_elkaar_werd_geschud
Baby Jimmy overleed vermoedelijk nadat hij door elkaar werd geschud

Extra onderzoek in rechtszaak rond doodschudden baby Jimmy door oppasmoeder in Oosterhout

BREDA - De rechtszaak tegen een 43-jarige gastouder uit Oosterhout die ervan wordt verdacht oppasbaby Jimmy te hebben doodgeschud, is maandagmiddag aangehouden.

De rechtbank ging akkoord met het verzoek van advocaat Joost Dionisius om extra onderzoek in de zaak.

Dokter Spendlove
Volgens de verdediging is op basis van de huidige onderzoeken niet vast te stellen dat de baby door schudden om het leven is gekomen. Dat zou blijken uit een nieuw medisch rapport van arts Danny Spendlove dat kort voor de rechtszaak binnenkwam.

Ook het Openbaar Ministerie wil het stuk van Spendlove eerst bestuderen, maar de rechter keurde Spendlove als deskundige af.

De andere deskundigen die in de zaak al eerder zijn geraadpleegd, krijgen aanvullende vragen en er wordt een nieuwe deskundige aangewezen. De zaak gaat waarschijnlijk in mei pas verder.

Shaken Baby Syndroom
De vier maanden oude baby overleed in de zomer van 2013, een week na het vermeende geweld door de gastmoeder. Justitie denkt dat de baby is overleden aan het Shaken Baby Syndroom.

De oppasmoeder zou het kindje te hard door elkaar hebben geschud. De vrouw ontkende eerder bij de politie.

Steun voor verdachte
Veel ouders waarvan de kinderen bij de gastvrouw in de opvang hebben gezeten, steunen de verdachte in het proces. Volgens de advocaat van de oppasmoeder had Jimmy geen uitwendige blauwe plekken en geen schade aan de zenuwbanen in de nek. Die symptomen zijn er volgens de advocaat wel als je een baby vastpakt en stevig schudt.

Het zou ook niet duidelijk zijn wanneer er inwendige bloedingen bij Jimmy zijn ontstaan. De advocaat zegt dat het zomaar zou kunnen zijn dat die anderhalve week voor het overlijden van het kind zijn ontstaan en dan kan de oppasmoeder niet verantwoordelijk zijn.

De vader en moeder van Jimmy waren maandag in de rechtszaal en hoorden het verhaal met tranen in de ogen aan.

BRON: omroepbrabant.nlExtra onderzoek in rechtszaak rond doodschudden baby Jimmy door oppasmoeder Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Het is nu ma 04 jul 2022, 07:19