Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

HET NH TEAM WENST U ALLEN EEN WARM EN VEILIG 2021 TOE !
Er zijn Chatkanalen voor alle groepen in onze nieuwe besloten chatruimtes !! Eerstvolgende Live Chat is op woensdag 13 januari 2021.
Op aanvraag kunnen er chats ingepland worden! Stuur dan een PB naar Admin of Esther1978 met je verzoek!
Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Schadefonds Geweldsmisdrijven past het beleid voor shockschade aan

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3398
Aantal berichten : 4083
Punten : 19996

Schadefonds Geweldsmisdrijven past het beleid voor shockschade aan Empty Schadefonds Geweldsmisdrijven past het beleid voor shockschade aan

Bericht van Admin op di 23 feb 2016, 18:52

Schadefonds Geweldsmisdrijven past het beleid voor shockschade aan

Schadefonds Geweldsmisdrijven past het beleid voor shockschade aan Highlight-img1

Op 15 februari 2016 heeft het Schadefonds Geweldsmisdrijven het beleid voor shockschade aangepast. De aanpassing ziet op een verruiming van de tegemoetkoming en een andere omschrijving van de term shockschade.

Wat is shockschade?

Al eerder hebben wij een artikel geschreven over shockschade. Klik hier voor het artikel. Shockschade is de schade die iemand lijdt door de rechtstreekse confrontatie met de ernstige gevolgen van een ongeval of een geweldsmisdrijf.

Voor een schadevergoeding van shockschade is vereist dat bij het shockschadeslachtoffer een in de psychiatrie erkend ziektebeeld is vastgesteld. Daarbij is van belang dat alleen de schade die het gevolg is van de rechtstreekse confrontatie met de gevolgen van het ongeval voor vergoeding in aanmerking komt. Hier valt affectieschade , de immateriële schade die bestaat uit het verdriet dat wordt veroorzaakt door het overlijden of door het ernstig gewond raken van een naaste door een aansprakelijke derde, niet onder.

Het begrip shockschade

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven kent tegemoetkomingen toe aan mensen (ook wel de waarnemers genoemd) die psychisch letsel oplopen doordat zij getuige zijn van een geweldsmisdrijf of direct geconfronteerd worden met de gevolgen van een geweldsmisdrijf.

Voorheen werd dit door het Schadefonds Geweldsmisdrijven omschreven als shockschade. Deze term hebben zij aangepast. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming voor shockschade blijven onveranderd.

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven wenst de term anders te omschrijven omdat zij van mening zijn dat de term niets te maken heeft met ‘shock’ (de plotselinge daling van de bloeddruk) en ook niets met ‘schade’ (vermogensschade en ander nadeel). Het gaat bij shockschade, volgens het Schadefonds Geweldsmisdrijven, om mensen die psychisch letsel oplopen doordat zij getuige zijn van een vreselijke gebeurtenis, namelijk een geweldsmisdrijf. Deze mensen zijn dus, naast het primaire slachtoffer, zelf ook slachtoffer geworden. Het verschil is dus alleen dat de term anders wordt omschreven.

Wat gaat er veranderen?

De tegemoetkoming wordt verruimd. Voorheen kregen de nabestaanden met psychisch letsel door waarneming een uitkering van de 3e categorie  (pdf). Dit betreft een bedrag van € 5.000,00. Het shockschadeslachtoffer is echter volgens het Schadefonds Geweldsmisdrijven ook een slachtoffer met nog een zelfstandig recht. Daarom vindt de Commissie Schadefonds Geweldsmisdrijven het gerechtvaardigd dat de nabestaande die ook waarnemer is twee aparte uitkeringen krijgt: dus twee keer een bedrag uit de 3e categorie, dus totaal € 10.000,00.

Inwerkingtreding aangepast beleid

Het aangepaste beleid is op 15 februari 2016 in werking getreden. Het beleid geldt dan ook voor alle aanvragen die op 15 februari 2016 bij het Schadefonds in behandeling zijn, ongeacht de datum van het misdrijf en voor alle nieuwe aanvragen, eveneens ongeacht de datum van het misdrijf. Oudere aanvragen die zijn afgehandeld vallen niet meer onder dit beleid.

De advocaten van Jeroen Bosch Advocaten vinden dit een goed aangepast beleid dat bijdraagt aan genoegdoening voor slachtoffers die schade lijden door de rechtstreekse confrontatie met de ernstige gevolgen van een geweldsmisdrijf.

Contact

Hebt u een vraag over dit beleid of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, bel dan met 073-6900888, stuur een facebookbericht , of stuur e-mail naar: info@jba.nl

BRON: Jeroen Bosch AdvocatenSchadefonds Geweldsmisdrijven past het beleid voor shockschade aan Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Het is nu vr 15 jan 2021, 18:04