Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Kinderdorp zoekt slachtoffers

  Admin
  Admin

  Kinderdorp zoekt slachtoffers Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21837

  Kinderdorp zoekt slachtoffers Empty Kinderdorp zoekt slachtoffers

  Bericht van Admin ma 22 jul 2013, 19:15

  NIJMEGEN - Lindenhout, een organisatie voor jeugd- en opvoedhulp in Gelderland en Overijssel, roept eventuele slachtoffers van seksueel misbruik in het verleden op om zich te melden. Het misbruik zou hebben plaatsgehad vanaf het midden van de jaren 70 in het voormalige Kinderdorp Neerbosch, een woonvoorziening aan de rand van Nijmegen.


  Bij Lindenhout hebben zich ruim 15 mensen gemeld die zeggen dat zij tussen 1975 en 1985 misbruikt zijn in het Kinderdorp. De organisatie heeft het Verwey-Jonker Instituut opdracht gegeven onderzoek te doen naar deze vermeende misstanden. Deze week plaatst het bestuur advertenties in diverse media om zoveel mogelijk ex-pupillen te bereiken die mogelijk ook iets hebben meegemaakt.

  „Na het uitkomen van het rapport Samson kwamen via ons bestuur en een lotgenotenorganisatie signalen binnen over misbruik in voormalig Kinderdorp Neerbosch”, zegt Annet van Zon van de raad van bestuur van Lindenhout. Daarop is opdracht gegeven voor een apart onderzoek. „We willen weten, helpen en leren”, aldus Van Zon.

  Het onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut moet in de zomer klaar zijn. Dan wordt besloten of Lindenhout aangifte tegen eventuele plegers zal doen.

  BRON: De Telegraaf.nl


   Het is nu zo 23 jun 2024, 22:37