Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Zes en zeven jaar cel geëist voor kindermishandeling Roelofarendsveen

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3409
Aantal berichten : 4157
Punten : 20406

Zes en zeven jaar cel geëist voor kindermishandeling Roelofarendsveen Empty Zes en zeven jaar cel geëist voor kindermishandeling Roelofarendsveen

Bericht van Admin do 03 maa 2016, 12:46

Zes en zeven jaar cel geëist voor kindermishandeling Roelofarendsveen Hamer
Zes en zeven jaar cel geëist voor kindermishandeling Roelofarendsveen

De aanklager heeft woensdag zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Petra M. (35) voor poging tot doodslag op haar stiefdochter in Roelofarendsveen. Tegen Ron T. (45) werd zeven jaar cel geëist.
Ze worden vervolgd voor een poging tot doodslag op de toen twaalfjarige dochter van T., en voor zware mishandeling van het meisje en haar broer.


De verdachten hebben de kinderen volgens de officier van justitie jarenlang ''verwaarloosd, mishandeld, getreiterd en vernederd’’.

Het dochtertje werd in februari 2015 ernstig onderkoeld en met een hartstilstand aangetroffen in haar ouderlijk huis aan de Geestweg in Roelofarendsveen. Haar stiefmoeder M. waarschuwde zelf een ambulance, omdat het meisje onwel zou zijn geworden.

Onderkoeling
Volgens het Openbaar Ministerie is de onderkoeling de schuld van de stiefmoeder en de vader, maar in zijn laatste woord zei vader Ron T. juist dat zijn dochter nog leeft dankzij het kordate ingrijpen van zijn vrouw. ''Ze is haar reddende engel geweest. Zonder Petra had ik nu geen dochtertje meer gehad. Ik blijf haar daar altijd dankbaar voor.''

Bekenden van de familie hebben de vrouw neergezet als ''de echte boze stiefmoeder uit de sprookjes'', die haar eigen drie kinderen altijd heeft voorgetrokken. Maar volgens T. heeft zijn vrouw altijd klaargestaan voor de stiefkinderen en heeft zij voor ze gevochten. ''Ze heeft het niet makkelijk gehad. Ik ben trots op haar.''

Bij de ouders is volgens de advocaten nooit sprake geweest van opzet, hoogstens van onmacht en onkunde. Dat zou ook gespeeld hebben bij de vermeende mishandeling van de zoon. Die zetten de advocaten weg als bestraffingen, mede ingegeven door adviezen van deskundigen die bij het gezin betrokken waren.

Pleeggezin
Het gaat inmiddels weer goed met beide kinderen. Het meisje is 10 centimeter gegroeid en 10 kilo aangekomen sinds haar IC-opname vorig jaar.

Ze woont in een pleeggezin en doet het goed op school. Wel is er sprake van een posttraumatische stressstoornis, blijkt uit psychologisch onderzoek. De zoon woont in een instelling en ook met hem gaat het goed.

De rechtbank doet uitspraak op 16 maart.

BRON: nu.nlZes en zeven jaar cel geëist voor kindermishandeling Roelofarendsveen Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Het is nu do 21 okt 2021, 15:59