Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Comm. Rouvoet: Jeugdzorg Nederland ontvangt kwaliteitskader

  Admin
  Admin

  Comm. Rouvoet: Jeugdzorg Nederland ontvangt kwaliteitskader Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4327
  Punten : 21858

  Comm. Rouvoet: Jeugdzorg Nederland ontvangt kwaliteitskader Empty Comm. Rouvoet: Jeugdzorg Nederland ontvangt kwaliteitskader

  Bericht van Admin ma 22 jul 2013, 19:22

  Jeugdzorg Nederland neemt kwaliteitskader aanpak seksueel misbruik in ontvangst 14.05.2013
  Hans Kamps (voorzitter Jeugdzorg Nederland) en Ans van de Maat (bestuurlijk portefeuillehouder seksueel misbruik) hebben vanochtend het kwaliteitskader Voorkomen Seksueel Misbruik in de Jeugdzorg door André Rouvoet overhandigd gekregen. Rouvoet is voorzitter van de onafhankelijke commissie die in november met het oog hierop door de sector is ingesteld. 

  Hans Kamps: "De jeugdzorg is enthousiast over dit kwaliteitskader, dat in goede samenwerking tot stand is gekomen. Wij hebben de commissie-Rouvoet bewust gevraagd om de lat hoog te leggen. Natuurlijk zijn we ons er goed van bewust dat implementatie van dit kader veel van de sector vergt, maar wij zullen ons tot het uiterste inspannen om de veiligheid van de kinderen in de jeugdzorg te borgen."


  Van de zijde van de commissie-Rouvoet wordt de krachtige aanbeveling aan de sector gedaan om de aanpak van seksueel misbruik te integreren in het veiligheidssysteem van de instellingen. 


  Voorzitter Hans Kamps vindt het een interessant voorstel: " De mogelijkheden om een geïntegreerd Kind Veiligheidssysteem te ontwikkelen gaan we goed onderzoeken. Het moet bijvoorbeeld goed aansluiten bij bestaande kwaliteitssystemen. Bovendien zijn er, zoals Rouvoet terecht constateert, veel partners nodig om dit vorm te geven, zoals de jeugd-GGZ, jeugd-LVB,ministeries en nieuwe opdrachtgevers zoals gemeenten. Dit vraagt de nodige tijd en aandacht van vele partijen en  Jeugdzorg Nederland wil hierbij een voortrekkersrol vervullen."
  Bijlagen
  Comm. Rouvoet: Jeugdzorg Nederland ontvangt kwaliteitskader Attachmentkwaliteitskader-rouvoet.pdf
  Download Comm. Rouvoet: Jeugdzorg Nederland ontvangt kwaliteitskader
  Je hebt geen toestemming om bijlagen te downloaden.
  (278 KB) Gedownload 0 keer  Comm. Rouvoet: Jeugdzorg Nederland ontvangt kwaliteitskader Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.


   Het is nu za 13 jul 2024, 18:18