Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

 • Blogs
 • Mededelingen
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.

  Comm. Rouvoet: Jeugdzorg Nederland ontvangt kwaliteitskader Popeye10


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Comm. Rouvoet: Jeugdzorg Nederland ontvangt kwaliteitskader

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3412
Aantal berichten : 4222
Punten : 20787

Comm. Rouvoet: Jeugdzorg Nederland ontvangt kwaliteitskader Empty Comm. Rouvoet: Jeugdzorg Nederland ontvangt kwaliteitskader

Bericht van Admin ma 22 jul 2013, 19:22

Jeugdzorg Nederland neemt kwaliteitskader aanpak seksueel misbruik in ontvangst 14.05.2013
Hans Kamps (voorzitter Jeugdzorg Nederland) en Ans van de Maat (bestuurlijk portefeuillehouder seksueel misbruik) hebben vanochtend het kwaliteitskader Voorkomen Seksueel Misbruik in de Jeugdzorg door André Rouvoet overhandigd gekregen. Rouvoet is voorzitter van de onafhankelijke commissie die in november met het oog hierop door de sector is ingesteld. 

Hans Kamps: "De jeugdzorg is enthousiast over dit kwaliteitskader, dat in goede samenwerking tot stand is gekomen. Wij hebben de commissie-Rouvoet bewust gevraagd om de lat hoog te leggen. Natuurlijk zijn we ons er goed van bewust dat implementatie van dit kader veel van de sector vergt, maar wij zullen ons tot het uiterste inspannen om de veiligheid van de kinderen in de jeugdzorg te borgen."


Van de zijde van de commissie-Rouvoet wordt de krachtige aanbeveling aan de sector gedaan om de aanpak van seksueel misbruik te integreren in het veiligheidssysteem van de instellingen. 


Voorzitter Hans Kamps vindt het een interessant voorstel: " De mogelijkheden om een geïntegreerd Kind Veiligheidssysteem te ontwikkelen gaan we goed onderzoeken. Het moet bijvoorbeeld goed aansluiten bij bestaande kwaliteitssystemen. Bovendien zijn er, zoals Rouvoet terecht constateert, veel partners nodig om dit vorm te geven, zoals de jeugd-GGZ, jeugd-LVB,ministeries en nieuwe opdrachtgevers zoals gemeenten. Dit vraagt de nodige tijd en aandacht van vele partijen en  Jeugdzorg Nederland wil hierbij een voortrekkersrol vervullen."
Bijlagen
Comm. Rouvoet: Jeugdzorg Nederland ontvangt kwaliteitskader Attachmentkwaliteitskader-rouvoet.pdf
Download Comm. Rouvoet: Jeugdzorg Nederland ontvangt kwaliteitskader
Je hebt geen toestemming om bijlagen te downloaden.
(278 KB) Gedownload 0 keerComm. Rouvoet: Jeugdzorg Nederland ontvangt kwaliteitskader Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Het is nu za 02 jul 2022, 01:17