Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

Middeleeuwse toestanden in christelijk opvanghuis

Admin
Admin

Middeleeuwse toestanden in christelijk opvanghuis Oprich10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3422
Aantal berichten : 4270
Punten : 21172

Middeleeuwse toestanden in christelijk opvanghuis Empty Middeleeuwse toestanden in christelijk opvanghuis

Bericht van Admin ma 22 jul 2013, 19:32

EO sprak een jaar lang met ex-patiënten en oud-medewerkers ... Patiënten jarenlang misbruikt en vernederd
 


Het christelijke opvanghuis De Terebint in Punthorst in Overijssel is opnieuw in opspraak gekomen. De leefgemeenschap voor mensen met psychische problemen, drugsverslaafden en gehandicapten, blijkt vooral een plek van vernedering, mishandeling en religieuze dwang. Dat onthult de EO woensdagavond in het programma De Vijfde Dag.

De EO sprak een jaar lang met ex-patiënten en oud-medewerkers van De Terebint. Ze vertellen over hoe de eigenaresse van het opvanghuis, Grietje Terpstra, het personeel en de bewoners voortdurend intimideert en vernedert.

Zo vertelt een van de oud-medewerkers het verhaal dat een patiënt op haar knieën naar Grietje moest kruipen om vergiffenis te vragen voor wangedrag. Ook zouden er regelmatig patiënten zijn mishandeld en en vastgebonden.

Het Nederlands Dagblad publiceert vandaag een verhaal naar aanleiding van de uitzending. Daarin beschrijft een kamergenote van ex-patiënt Merylin Berghuis, een van de bewoners van het tehuis, hoe de man van Grietje Terpstra op initiatief van zijn echtgenote de broek van de kamergenote uittrok, waar iedereen bij was, haar over de knie legde en haar sloeg. Dat de vrouw ongesteld was, vond Grietje volgens Berghuis alleen maar mooi, schrijft het ND. Een aantal ex-bewoners heeft inmiddels aangifte gedaan, schrijft het Nederlands Dagblad.

Het is niet de eerste keer dat Stichting De Terebint in opspraak is. In 2012 kwam aan het licht dat er in een ander tehuis van de stichting, De Loot in Nieuwleusen, jarenlang kinderen waren mishandeld. De leidster van dat tehuis was een ex-patiënte van De Terebint en zou werken onder leiding van Grietje Terpstra.
In een brief aan de EO schrijft Terpstra dat de aantijgingen onterecht zijn. Volgens haar wordt niet het hele verhaal verteld waardoor een verkeerd beeld ontstaat. 
De Vijfde Dag wordt woensdagavond uitgezonden om 20:25 op Nederland 2.
10 juli 13 12:31  BRON: JOOP.NLMiddeleeuwse toestanden in christelijk opvanghuis Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

    Soortgelijke onderwerpen

    -

    Het is nu do 02 feb 2023, 21:26