Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

HET NH TEAM WENST U ALLEN EEN WARM EN VEILIG 2021 TOE !
Er zijn Chatkanalen voor alle groepen in onze nieuwe besloten chatruimtes !! Eerstvolgende Live Chat is op woensdag 13 januari 2021.
Op aanvraag kunnen er chats ingepland worden! Stuur dan een PB naar Admin of Esther1978 met je verzoek!
Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Verkracht, vernederd en geslagen in huize Sint Joseph

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3398
Aantal berichten : 4083
Punten : 19997

Verkracht, vernederd en geslagen in huize Sint Joseph Empty Verkracht, vernederd en geslagen in huize Sint Joseph

Bericht van Admin op ma 22 jul 2013, 19:35

16-7-13 - 14:53  bron: ANP

Verkracht, vernederd en geslagen in huize Sint Joseph Media_xll_1756456
Een beeld van een jongen met een kruis in de Sint Jan kathedraal in Den Bosch © anp.


In huize Sint Joseph in Cadier en Keer (Limburg) werden kinderen in de jaren 50 en 60 geslagen en soms opgesloten in een cel in de kelder. Een broeder die er werkte als groepsleider en de vice-provinciaal overste van de priestercongregatie hebben dat dinsdag onder ede bevestigd in de zaak van een oud-leerling om schadevergoeding. De congregatie betwijfelt echter of er buitensporig veel geweld is gebruikt tegen pupillen. In het archief is daarover niks gevonden, aldus overste Koos de Rooij.


Het staat vast dat jongens in huize Sint Joseph seksueel zijn misbruikt. Een 60-jarige man uit Coevorden kreeg daarom 25.000 euro schadevergoeding. Hij wil nu van de congregatie van het Heilig Hart ook compensatie voor fysiek geweld. Op latere leeftijd is de man ingestort en in een rolstoel beland. Ook is bij hem een posttraumatische stressstoornis vastgesteld. Door arbeidsongeschiktheid is de vermogensschade alleen al berekend op ruim 2 ton.


Verkracht, vernederd en geslagen


Voor zover bekend is het de eerste rechtszaak over mishandeling door geestelijken. Het slachtoffer en twee medeleerlingen vertelden de rechtbank maandag en dinsdag hoe ze werden verkracht, vernederd, geslagen en opgesloten. 'Er werd geslagen. Het hoorde erbij. Het was normaal. De jongens waren niet altijd even makkelijk. Maar dat ze écht werden mishandeld, heb ik niet gezien of meegemaakt', vertelde broeder Ton Hoedemaker.


Verjaard


De congregatie vindt dat de feiten zijn verjaard. Overste De Rooij erkende dat niet alle broeders optimaal hebben gefunctioneerd.


Het slachtoffer wil na de zomer ook nog Wim Deetman als getuige horen. Tijdens zijn onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk heeft Deetman ook bij Sint Joseph in het archief gekeken en gesproken met slachtoffers en daders.


Na afronding van het onderzoek van de commissie-Deetman kreeg het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK nog veel meldingen over lichamelijk en geestelijk geweld. Het meldpunt pleit voor nader onderzoek naar lichamelijk geweld in de kerk.


Gepubliceerd in het Online ADVerkracht, vernederd en geslagen in huize Sint Joseph Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Het is nu za 16 jan 2021, 07:02