Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  • Reageren

De Slachtscheiding! Het kind als wapen gebruiken tegen ex-partner.

Admin
Admin

De Slachtscheiding! Het kind als wapen gebruiken tegen ex-partner. Oprich10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3492
Aantal berichten : 4324
Punten : 21767

De Slachtscheiding! Het kind als wapen gebruiken tegen ex-partner. Empty De Slachtscheiding! Het kind als wapen gebruiken tegen ex-partner.

Bericht van Admin di 24 mei 2016, 20:10

De Slachtscheiding! Het kind als wapen gebruiken tegen ex-partner.

De Slachtscheiding! Het kind als wapen gebruiken tegen ex-partner. Vechtscheiding

De psychologische kindermishandeling is een heet hangijzer. Zeker in de nasleep van de Rode Neuzen Dag worden de psychische problemen bij jongeren meer en meer op de agenda gezet. Het is geen nieuw gegeven, maar nu komt het onder de aandacht. Recent werd in het Vlaams Forum Kindermishandeling vastgesteld dat de meest voorkomende vorm van kindermishandeling,(v)echtscheidingen zijn!  Vele koppels gaan uit elkaar en vinden een weg om hun kinderen voorop te stellen. Maar daarvoor moet je altijd met twee zijn. Als één van de twee de situatie dwarsboomt, is het altijd een probleem. De andere "welwillende" ouder staat in de kou. Zeker als de juridische weg wordt ingeslagen. Vandaag is bemiddeling of coaching bij relatiebreuk of echtscheiding nog steeds een grote uitzondering.

Wanneer één van de partners met de rug tegen de muur wordt gezet doordat deze totaal geen omgang meer heeft met zijn of haar kind(eren) spreek je niet meer over vechtscheiding maar  over een "slachtscheiding"!  Als aan één partij alle macht wordt gegeven en dat 100% misbruikt om het kind als wapen te gebruiken tegen de andere ouder is er sprake van een slachtscheiding. Deze vorm van (ex)-partnergeweld wordt vandaag oogluikend toegelaten door de meeste overheidsdiensten. Als je bekijkt dat het voorbije jaar 12000 ouders een klacht hebben neergelegd wegens "niet-afgifte-kind", kunnen we ons voorstellen hoe groot de impact is op het emotionele welzijn van heel wat mede-burgers en kinderen in ons land. Die cijfers over de gevolgen van o.a. ouderverstoting liegen er ook niet om. Het  extreem  hoog zelfmoordcijfer voor ons land is daar ook een gevolg van.

De minister van Justitie heeft de intentie om niet-afgifte-kind als partnergeweld te catalogeren.

"De Minister van justitie heeft zopas de richtlijnen opgenomen in COL 4/2006 die bindend zijn voor alle parketmagistraten herzien. In de nieuwe richtlijnen wordt uitgebreid aandacht besteed aan de ernstige gevolgen die de niet-afgifte van een kind kan hebben. Tegelijk wordt beklemtoond dat het niet-afgeven van een kind een inbreuk vormt op het recht van het kind om persoonlijke relaties te onderhouden met één van zijn ouders.

Voortaan zal het misdrijf van niet-afgifte van een kind onder het begrip ‘partnergeweld’ worden gecatalogeerd. Deze misdrijven zullen dus met dezelfde ernst behandeld worden als de andere gewelddaden, maar waarbij men rekening moet houden met het specifieke karakter ervan. Een automatische link wordt ook voorzien met de jeugdbescherming (melding van ‘minderjarige in verontrustende situatie’)."

Wij juichen toe dat de Minister deze misdrijven hoger op de agenda plaatst en daadwerkelijk stappen onderneemt. Wij hopen dat hiermee een volgende mijlpaal is gezet, maar er is nog veel werk aan de winkel. Er is dringend nood aan een mentaliteitswijziging en moed bij de zittende en staande magistratuur om deze problematiek adequaat aan te pakken. We maken dan ook de boodschap van de Minister over :Ouderverstoting is niet alleen kindermishandeling, maar ook (ex-)partnergeweld!

#ouderverstoting #partnergeweld #kindermishandeling

BRON: Linked-InDe Slachtscheiding! Het kind als wapen gebruiken tegen ex-partner. Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  • Reageren

Het is nu do 18 apr 2024, 05:49