Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

Inspectie tikt Gelderse instellingen op de vingers

Admin
Admin

Inspectie tikt Gelderse instellingen op de vingers Oprich10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3422
Aantal berichten : 4270
Punten : 21169

Inspectie tikt Gelderse instellingen op de vingers Empty Inspectie tikt Gelderse instellingen op de vingers

Bericht van Admin do 29 aug 2013, 17:50

Onderwijszorgcentrum Pactum heeft 'onvoldoende' gehandeld in een zaak van seksueel misbruik. Bureau Jeugdzorg Gelderland en het AMK Gelderland handelden matig, aldus de Inspectie Jeugdzorg.

De zaak betreft langdurig seksueel misbruik van twee meisjes door hun stiefvader, die is aangehouden en heeft bekend. Een van de meisjes maakte gebruik van de naschoolse dagopvang van Pactum in Harderwijk.

Ondanks signalen over de onveiligheid van de kinderen heeft Bureau Jeugdzorg Gelderland geen risicotaxatie uitgevoerd, stelt de inspectie. Het AMK heeft na eerder onderzoek geen navraag meer gedaan bij de ggz-instelling die de stiefvader behandelde en heeft daarmee de casus te vroeg losgelaten.

Pactum heeft ook geen risicotaxatie uitgevoerd en legde het verloop van de casus onvoldoende vast in rapportages. Bovendien was de inhoudelijke aansturing binnen het onderwijszorgcentrum onvoldoende en was de interne organisatie niet genoeg op orde.

De inspectie heeft de drie organisaties laten weten welke verbeteringen zij moeten doorvoeren en wil daarover vóór half september geïnformeerd worden.


Bron: Inspectie JeugdzorgInspectie tikt Gelderse instellingen op de vingers Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

    Het is nu ma 30 jan 2023, 14:42