Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Icarus trad onvoldoende op tegen groepsleider

  Admin
  Admin

  Icarus trad onvoldoende op tegen groepsleider Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3485
  Aantal berichten : 4318
  Punten : 21550

  Icarus trad onvoldoende op tegen groepsleider Empty Icarus trad onvoldoende op tegen groepsleider

  Bericht van Admin do 29 aug 2013, 17:53

  JeugdzorgPlus-instelling Icarus in Cadier en Keer heeft 'onvoldoende' opgetreden na een vermoeden van seksueel grensoverschrijdend gedrag van een groepsleider tegenover een bewoner. Dat stelt de Inspectie Jeugdzorg.

  'De betrokken groepsleider heeft de grenzen van professionele distantie langdurig overschreden, terwijl de aansturing van deze medewerker op dit punt structureel te kort is geschoten', oordeelt de inspectie op basis van onderzoek van Icarus. Op de betreffende groep heerste een 'niet functionerende aanspreekcultuur'.

  Volgens Icarus was er geen sprake van seksueel misbruik, maar wel van een grensoverschrijdende houding. De groepsleider is ontslagen en justitie stelt een strafrechtelijk vooronderzoek in.

  Alle leidinggevenden van Icarus krijgen dit najaar bijscholing over de aanspreekcultuur en grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast voert Icarus snel het kwaliteitskader 'Voorkomen seksueel misbruik in de jeugdzorg' in, opgesteld op advies van de commissie-Samson. De inspectie noemt deze maatregelen 'relevant maar nog onvoldoende concreet' en wil dat Icarus haar op de hoogte houdt van de concretisering en de uitvoering.


  Bron: Inspectie Jeugdzorg ; ANP  Icarus trad onvoldoende op tegen groepsleider Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.


   Het is nu zo 01 okt 2023, 11:33