Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Protocol netwerkpleeggezin onvoldoende toegepast

  Admin
  Admin

  Protocol netwerkpleeggezin onvoldoende toegepast Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21806

  Protocol netwerkpleeggezin onvoldoende toegepast Empty Protocol netwerkpleeggezin onvoldoende toegepast

  Bericht van Admin do 29 aug 2013, 17:56

  Het Schematisch Protocol Netwerkpleegzorg, dat de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van een kind in een netwerkpleeggezin regelt, wordt in de praktijk nog onvoldoende toegepast. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie Jeugdzorg dat op 21 augustus bekend is gemaakt.

  Het protocol bevat een veiligheidscheck die moet worden uitgevoerd in de eerste week dat een kind in een netwerkpleeggezin van familie, buren of vrienden verblijft, om risico's voor de veiligheid te verminderen. Meer dan de helft van de onderzochte bureaus jeugdzorg en landelijke instellingen met bureaujeugdzorgtaken heeft het oordeel matig of onvoldoende gekregen. Doordat ze het protocol niet of niet volledig toepassen, hebben ze te weinig zicht op plaatsingen in gezinnen die niet vooraf gescreend zijn. Bovendien begint dan de screening, begeleiding en pleegzorgvergoeding te laat.

  De inspectie vindt dat alle instellingen het protocol moeten toepassen bij netwerkplaatsingen waarbij het gezin niet vooraf is gescreend op veiligheid en geschiktheid.


  Bron: Inspectie Jeugdzorg  Protocol netwerkpleeggezin onvoldoende toegepast Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.


   Het is nu do 23 mei 2024, 19:45