Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

HET NH TEAM WENST U ALLEN EEN WARM EN VEILIG 2021 TOE !
Er zijn Chatkanalen voor alle groepen in onze nieuwe besloten chatruimtes !! Eerstvolgende Live Chat is op woensdag 13 januari 2021.
Op aanvraag kunnen er chats ingepland worden! Stuur dan een PB naar Admin of Esther1978 met je verzoek!
Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Gehandicapte vrouwen aangerand in zorginstelling

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3399
Aantal berichten : 4086
Punten : 20009

Gehandicapte vrouwen aangerand in zorginstelling Empty Gehandicapte vrouwen aangerand in zorginstelling

Bericht van Admin op za 07 sep 2013, 19:48

Door: redactie 
7-9-13 - 11:27  bron: Het Parool

Gehandicapte vrouwen aangerand in zorginstelling Media_xll_1836129

Cordaan spreekt van 'een afschuwelijk voorval' © anp.


Een seksverslaafde vrijwilliger heeft vorig jaar twee zeer ernstig gehandicapte vrouwen aangerand in woongroep Parkhof van Cordaan in Amsterdam. 
Dat schrijft het Parool.

Vrijwilliger Paul D. kwam 25 augustus vorig jaar meehelpen tijdens 'een verwendag', aldus de Amsterdamse krant. De vijf bewoners van de woongroep voor ernstig meervoudig gehandicapten van Parkhof kregen die dag voetenbadjes en massages. Hij zag kans twee bewoonsters, die niet in staat waren zich te verzetten, bij de borsten te grijpen en te strelen.

De man blijkt al van jongs af aan seksverslaafd. Tijdens zijn bekentenis vertelde hij dat toen hij die dag op Parkhof arriveerde, hij al 'seksuele spanning' voelde. Hij greep een vrouw van 39 met het verstandelijke vermogen van een baby onder haar shirt bij haar borsten. Vervolgens betastte hij in de kantine een vastgebonden bewoonster die in haar rolstoel zat. 's Avonds kreeg hij spijt en stuurde hij de coördinator een e-mail, waarop hij de aanrandingen opbiechtte in een gesprek.

Screening
Om vrijwilliger te worden bij Cordaan moest D. een kennismakingsgesprek voeren met de coördinator van de vrijwilligers. Echter, D. werd niet gescreend en had evenmin een Verklaring Omtrent het Gedrag overgelegd.

Cordaan spreekt van 'een afschuwelijk voorval' op 'een drukke, levendige, zomerse activiteitendag', dat de instelling 'zeer betreurt'. De aanrandingen waren aanleiding de regels aan te scherpen. Voortaan zal de instelling alleen mensen met een Verklaring Omtrent het Gedrag aannemen die een gedragscode hebben getekend.

Paul D. moet dinsdag voor de rechtbank verschijnen.

BRON: Het ADGehandicapte vrouwen aangerand in zorginstelling Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Het is nu zo 24 jan 2021, 12:40