Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Gehandicapte vrouwen aangerand in zorginstelling

  Admin
  Admin

  Gehandicapte vrouwen aangerand in zorginstelling Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21838

  Gehandicapte vrouwen aangerand in zorginstelling Empty Gehandicapte vrouwen aangerand in zorginstelling

  Bericht van Admin za 07 sep 2013, 19:48

  Door: redactie 
  7-9-13 - 11:27  bron: Het Parool

  Gehandicapte vrouwen aangerand in zorginstelling Media_xll_1836129

  Cordaan spreekt van 'een afschuwelijk voorval' © anp.


  Een seksverslaafde vrijwilliger heeft vorig jaar twee zeer ernstig gehandicapte vrouwen aangerand in woongroep Parkhof van Cordaan in Amsterdam. 
  Dat schrijft het Parool.

  Vrijwilliger Paul D. kwam 25 augustus vorig jaar meehelpen tijdens 'een verwendag', aldus de Amsterdamse krant. De vijf bewoners van de woongroep voor ernstig meervoudig gehandicapten van Parkhof kregen die dag voetenbadjes en massages. Hij zag kans twee bewoonsters, die niet in staat waren zich te verzetten, bij de borsten te grijpen en te strelen.

  De man blijkt al van jongs af aan seksverslaafd. Tijdens zijn bekentenis vertelde hij dat toen hij die dag op Parkhof arriveerde, hij al 'seksuele spanning' voelde. Hij greep een vrouw van 39 met het verstandelijke vermogen van een baby onder haar shirt bij haar borsten. Vervolgens betastte hij in de kantine een vastgebonden bewoonster die in haar rolstoel zat. 's Avonds kreeg hij spijt en stuurde hij de coördinator een e-mail, waarop hij de aanrandingen opbiechtte in een gesprek.

  Screening
  Om vrijwilliger te worden bij Cordaan moest D. een kennismakingsgesprek voeren met de coördinator van de vrijwilligers. Echter, D. werd niet gescreend en had evenmin een Verklaring Omtrent het Gedrag overgelegd.

  Cordaan spreekt van 'een afschuwelijk voorval' op 'een drukke, levendige, zomerse activiteitendag', dat de instelling 'zeer betreurt'. De aanrandingen waren aanleiding de regels aan te scherpen. Voortaan zal de instelling alleen mensen met een Verklaring Omtrent het Gedrag aannemen die een gedragscode hebben getekend.

  Paul D. moet dinsdag voor de rechtbank verschijnen.

  BRON: Het AD


   Het is nu ma 24 jun 2024, 17:53